Sunt multe felurile în care putem aborda o schimbare; iar anul ce tocmai a început e un astfel de pretext. Putem da amploare mai mare decât se cuvine, putem ignora cu desăvârșire, putem contabiliza, sau proiecta. Ne putem ancora în realitatea sau dimpotrivă putem idealiza tot. Cel mai bine ar fi să căutăm echilibrul în toate. Să fim sinceri față de noi înșine, și mai ales cu noi înșine. Și să începem anul cu optimism și curaj.

Optimismul nu e o reacție față de realitatea înconjurătoare. Dacă ar fi să ne alimentăm din faptele cotidiene starea de spirit, am fi veșnic posomorâți și îngrijorați. Trebuie să învățăm să căutăm un rost dincolo de ce se vede. Și pentru asta nu trebuie să uităm că nu trăim la întâmplare. 

Credința e un element cheie în viețile noastre. Iar anul care a început poate fi unul bun dacă știm în Cine să ne încredem. Pe cine să ne bazăm. Dumnezeu e neschimbat!

Putem avea multe argumente pentru a ne îngrijora, dar un suflet liniștit e neprețuit. Iar liniștea sufletului e posibilă abia atunci când ne știm rostul și suntem conștienți că, în ciuda greutăților și obstacolelor de tot felul, Dumnezeu e în control.

Să privim deci, cu optimism spre 2017. Să ne adunăm curajul și să înaintăm știind că un eșec e doar o lecție despre cum nu se face un lucru. Să nu ne lăsăm doborâți de vorbele ce se spun (pe nedrept) despre noi. Să căutăm să dăm excelența în tot ce facem. Să găsim ceva frumos în fiecare zi. 

Un an nou ne-a fost dat în dar. Să facem alegeri bune. Să trăim frumos și să fim optimiști!

Sursa foto, aici.

Comments

comments