Ni se amestecă pașii cu urmele unui rol, și prea des suntem doar actori în propria viață: spunem nimicuri în clișee, ne ascundem după cuvinte mari, ne lăsăm afectați de lucruri mici. Exagerăm, ezităm, uităm. Pierdem prea mult timp ocupați fiind cu mai nimic. Și cu toate acestea ni se amestecă pașii într-un joc dinamic. Am vrea alte rezultate, dar nu le vom obține făcând aceleași lucruri.

Oprește-te! Nu te mai plânge! Caută ce e bun în locul în care ești, sau caută soluția să-l depășești, oricum ar fi, oprește-te! Dacă vei continua șiragul lamentațiilor, vei ajunge să le crezi și tu, și din victima în care pozezi, vei ajunge să fii cu adevărat. Nu contează contextul, găsește soluția!

Oprește-te! Nu mai ezita! Nu te mai sustrage de la lucruri pe care le poți face. Nu te mai scuza, nici dacă ai avea dreptate! Și ce dacă alții ar fi mai buni? Cu ce ajuta asta, de vreme ce și ei stau și ezită?! Nu mai amâna! Nu aștepta să antingi perfecțiunea înainte de a acționa, așteptarea-ți va fi de prea lungă durată! Oprește-te din a ezita! Începe așa cum știi, dar cât de bine poți! Vei afla că îndrăzneții cuceresc mai multe cetăți decât cei puternici ce doar stau și le cântăresc.

Oprește-te! Nu mai risipi timp! Crezi că-i al tău pe veci? Crezi că de mâine timpul ți se va îmblânzi de unul singur? Nu va fi așa! Drămuiește-l de azi corect! Îți aparține responsabilitatea de a-l împărți, altfel ți-l vor împărți alții. De ce să-ți dorești anul viitor, de exemplu,  să dai timpul înapoi pentru a schimba ceva?! Nu vei putea face asta! Ți-e dată doar ziua de azi. Ce faci cu ea ?! Oricum asta va stabili unde vei ajunge.

*
Oprește-te… și începe!
Aceste două lucruri sunt strâns legate unul de altul, se condiționează reciproc. Și mai ales, te condiționează în ce vei fi.

Începe să fii diferit! Responsabil! Nu o victimă, nu un spectator, nu un risipitor!

A, da! Oprește-te în a privi (limitat) în jur! Privește în sus, acolo e nesfârșirea! 

Sursă foto: aici

Comments

comments