Citirea de astăzi: Iov 1-4 Cornilescu sau NTR

„Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu şi se abătea de la rău.” [Iov 1:1]

Cred că suntem cu toţii conştienţi de povestea lui Iov, un om al lui Dumnezeu, care a umblat cu El pe cale pe tot parcursul vieţii sale, inclusiv în perioadele de greu. Un exemplu pentru orice credincios, Iov a trecut prin felurite încercări, dar credinţa Sa în Dumnezeu a fost cea care i-a asigurat în final putere să treacă peste intemperiile trecătoare ale vieţii şi i-a dat trecere înaintea Sa.

„Domnul a zis Satanei: «Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău».” [Iov 1:8]

Într-atât de mare era credinţa lui Iov, încât era motiv de fală pentru Dumnezeu. Vă daţi seama ce frumos sună? Dumnezeu să se mândrească cu credinţa ta, aşa de strânsă să vă fie relaţie. Bine ar fi ca toţii credincioşii să fie precum Iov!

„Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de tot ce are, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă.” [Iov 1:11]

Iar Dumnezeu s-a fălit în însuşi faţa lui Satan cu credinţa neclintită a lui Iov, care contesta credinţa lui Iov, invocând faptul că acesta a cunoscut doar binele în viaţa sa. A pus la îndoială credinţa lui Iov, provocându-l pe Dumnezeu să-şi întindă mâna deasupra lui Iov şi să lasă răul să se abată asupra vieţii sale. Dumnezeu, fiind încrezător în credinţa lui Iov, alege să-i dea mână liberă lui Satan, cu excepţia vieţii sale, de care nu avea voie să se atingă.

„În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu.” [Iov 1:22]

Vedem şi în capitolele următoare cum Iov, în ciuda tuturor presiunilor, alege să nu-l blesteme pe Dumnezeu, ci îi rămâne credincios în pofida tuturor necazurilor care s-au abătut asupra vieţii sale. Mi se pare fascinant Iov datorită credinţei pe care o are, de o asemenea măsură încât Dumnezeu se făleşte cu ea în faţa Satanei. Într-atât de tare este credinţa sa, încât Dumnezeu este cert că fie bine sau rău, Iov nu se abate de lângă El. O credinţă cu care Dumnezeu s-a fălit şi o credinţă în care Dumnezeu a crezut că nu se va clinti în ciuda ticluirilor vrăjmaşului.

Caută şi zideşte şi tu o astfel de credinţă, după cum o avea şi Iov. Căci o asemenea credinţă nu este dobândită, ci este dobândită şi crescută de mine, de tine de-a lungul timpului, alături de Dumnezeu. Zideşte-ţi credinţa ta alături de El, şi fără hotar are să-ţi fie răsplata!

Comments

comments