O întrebare mă bântuie de ani întregi. E una din acele întrebări care revine mereu, tot timpul căutând un răspuns nou, încercând să mă prindă când sunt vulnerabil. Dar adevărul e că întotdeauna întrebare asta ajunge să devină o încurajare și nu eșuează niciodată în a mă ridica înapoi pe picioare. Întrebarea despre care vorbesc este: de ce ești creștin?

Au fost multe răspunsuri pe care le-am găsit de-a lungul anilor: pentru că e cel mai logic lucru, pentru că am nevoie de ceva la care să sper sau pur și simplu pentru că asta e opinia mea și e responsabilitatea mea să o apăr. Dar adevărul e că răspunsul la întrebarea asta e mai mult decât ceva ce am gândit la un moment dat sau o simplă concluzie. Răspunsul e o persoană, o relație și încrederea pe care o pun în aceasta. Răspunsul e Isus!

Spun asta pentru că ceea ce a făcut diferența pentru mine a fost persoana lui Isus. Cine a fost El, viața pe care El a trăit-o între oameni, ideile Lui și mai ales faptul că Fiul lui Dumnezeu a ales să stea de vorbă și cu mine. Pentru că asta mi se pare cel mai incredibil lucru când vine vorba de Isus. Faptul că ne cunoaște pe fiecare în parte. În mulțimea asta de oameni, El mă găsește și pe mine și mă ia deoparte pentru a-mi spune exact ceea ce am nevoie să aud.

Putem să vedem asta de-a lungul întregii vieți a lui Isus. De fiecare dată când El era in mijlocul unei gloate de oameni, reușea totuși să găsească specific pe oricine avea nevoie de el, și își făcea timp să îi vorbească personal și să se ocupe de nevoile lui.

Isus a rămas același și vorbește personal și astăzi la fel ca atunci. Deci ce răspuns mai bun aș putea găsi la această întrebare decât pe Cel ce întruchipează credința mea? Dacă credința mea nu m-ar conduce la această persoană, ce rost ar mai avea să cred?

Comments

comments