Viața unui creștin nu este una lipsită de peripeții sau de necazuri. Deși ai crede că credința ta în Cristos te va feri de toate intemperiile vieții acesteia, poate chiar ea te va expune la răul lumii acesteia, nefiind un scut, ci o țintă.

„Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 10:22

Mântuirea e răsplata alergării noastre, pricina suferințelor noastre lumești. Uneori s-ar putea ca energiile să-ți fie consumate și să fii fără vreun chef să continui pe calea bună pe care te afli. Căci în momentul în care ești prigonit, neadaptat în lumea aceasta, parcă îți e și greu să lupți pentru o promisiune împlinită abia după moarte, dar care îți face viața mai grea, aici pe pământ. Nu ți-ai dori un semn din partea Lui, care să-ți confirme faptul că ești pe calea cea bună, că faci voia Sa, că tot ce faci nu e în zadar?

Semne a cerut și Ghedeon din partea lui Dumnezeu. Dar el avea credință în Dumnezeu, iar semnele acelea erau doar confirmări ale faptului că Dumnezeu va fi alături de el în luptă. O lână uscată pe un câmp plin de rouă a fost îndeajuns semn din partea Sa. A fost un al treilea semn, într-adevăr, dar acestea au fost îndeajuns lui Ghedeon să continue în luptă.

Semne cerem și noi adesea, semne că Dumnezeu există, că este prezent în viața noastră, semne că ne vorbește. Cerem și semne specifice, poate prea specifice. Dar noi căutăm și definim semnele noastre, în loc să căutăm semnele Lui. Manifestarea Sa în viața noastră nu va fi mereu după modul pe care ni l-am dorit sau imaginat. În loc să căutăm semnele noastre, mai bine stăm cu urechea plecată la semnele Lui și la voia Sa!

Și ce alt semn mai mare am putea noi oare cere decât cel care ne este deja dat, anume o lână care nu este uscată, o lână îmbibată cu sângele Fiului Său? Ce alt semn mai mare ne-am dori decât jertfa Sa și modul în care ea ne schimbă viețile și azi?  Căci aceste semne vor determina calea pe care o vom lua. Alegeri ne vor fi prezentate, căi vor fi alese, și toate în funcție de semnele pe care le vom primi, de credință pe care o vom păzi. De fiecare dată când simți că nu mai ai vlagă, te simți părăsit și fără scop, întoarce-te spre Golgota, spre crucea goală și lână îmbibată cu sângele Său!

Comments

comments