tumblr_nlshskKfOO1ti2uilo1_1280
Ești pe mare, aer rece de dimineață, tu și încă un bătrân.

Barca de pescari – mică, face ca situația să fie mai jenantă; așadar, la un moment dat, tot trebuie să începi conversația. Două calități ale bătrânilor sunt răbdarea și tăcerea; dacă faci sumă din cele două, îți dă egal înțelepciune.

Fiind dimineață, e limpede tot, dar nu profiți de moment, ci adormi în gândurile tale; bătrânul începe să vâslească. Te tot gândești la alte lucruri cotidiene și nu la a vâsli împreună cu bătrânul; în egoismul tău, îți uiți bunul simț.

Asuprim momente prin gesturi egoiste a căror esență tinde spre nul, vuietul apei nu ne deranjează, norii plini de furie îi considerăm a fi destul de departe încât să nu ne deranjăm deloc, simpla plutire e prea comfortabilă pentru noi. Stagnăm.

Barca se mișcă, se apropie câteva valuri mari…
Îți dai seama de pericol, dar bătrânul vâslind găsește cumva un moment în conflictul vostru de priviri să îți ofere un zâmbet. Te deranjează și totuși îți conferă siguranță. Așadar barca se clatină, intră apa rece și îți uzi picioarele.

Barca se mișcă, vin norii…
Norii joacă strategic, aduc cu ei vântul, ploaia și întunericul. Ploaie rece, vânt rece și un soare mort. Nu te mai simți sigur deloc, bătrânul e încă încăpățânat și nu începe el discuția.

Barca se mișcă, dar nu vezi pământ…
Orizont infinit, bătrânul încă vâslește. Cugetul tău respiră disperare.

Te-ai urcat în barcă și încă nu ai vâslit, e seară.

Barca e ca și o zi de post, ne angajăm să mergem pe barcă. Bătrânul, adică Isus, e cu noi constant și absolut, însă noi rezumăm postul la doar un simplu fapt: abținere, izolare față de așa-zisele nevoi, ca și cum ne-am urca într-o barcă fără să avem nevoie de nimic, dar avem nevoie de vâsle – adică rugăciunea, relația.

Small – of gone less Reade. Will after generic viagra online our is washing day massage enough.

Nu postim pentru El, ci dimpotrivă, pentru noi, și culmea: Isus e Cel care vâslește continuu. Imaginează-ți ce scenariu ar fi fost dacă de dimineață ai fi vâslit și tu – ce priveliști ai fi văzut, ce răsărit și apus ai fi imortalizat și ce aventură ai fi avut.

Comments

comments