8, 10, 14… ore la serviciu. 4-5 ore la şcoală. Alte 3-4 ore învăţând pentru cele 5-6 ore de la şcoală. Trebuie să ajungi la ora…. în data…. Ai de plătit factura de telefon de…. Eşti aşteptat la întâlnire la ora…. Câţi au participat la întâlnirea voastră? Câţi merg în tabără? (Chiar? Câţi sunt până la urmă? În ce tabără, poate întreabă alţii?!). Toate cele enumerate au ajuns să facă parte din viaţa noastră fie că vrem sau nu; fie că suntem conştienţi de ele sau nu, ne întâlnim cu tot felul de astfel de numere în fiecare zi. Sunt o anumită categorie care la un moment dat probabil sunt copleşiţi de ele, cu referire la contabili. Ajungem să construim toată viaţa în jurul numerelor. La început suntem frământaţi de notele primite la şcoală, apoi de numărul diplomelor absolvite, apoi de multe cifre dorite în dreptul salariului care să fie invers proporţional cu numărul orelor lucrate, numărul prietenilor pe facebook, numărul like-urilor strânse, câţi membri sunt la biserică …. şi lista poate continua până la… nebunie. În tot acest vacarm vă provoc cu două gânduri:

Să nu uităm niciodată că oamenii nu sunt numere! Ori cât de copleşit ai fi de „numerele” vieţii tale şi ori cât de obosit ai fi de ele, să nu uiţi să zâmbeşti, să spui o vorbă bună aproapelui tău! Să nu uiţi că like-ul tău contează doar în măsura în care el se transformă într-o interacţiune umană, mai deasă sau mai rară. Doar în măsura în care el conectează oamenii pentru scopuri mai înalte decât admiraţia sau invidia pozelor frumoase! Să nu uităm că dacă suntem mulţi contează doar în măsura în care ne simţim la fel ca şi când am fi puţini! Nu contează „câți” atâta timp cât pentru tine nu contează niciunul! Pentru că oamenii nu sunt numere, sunt suflete!

Şi un al doilea gând… există Cineva care cu o matematică simplă şi numere puţine a rezolvat preocuparea noastră! Simplu: Isus, Unul şi Unicul a rezolvat o dată şi pentru totdeauna problema celor mulţi! Matematica Celui care lasă 99 ca s-o caute pe aceea una pierdută este pur şi simplu răvăşitoare pentru mintea noastră plină cu numere. Multe numere şi preocupări multe! Şi când nu vei mai putea şi viaţa va epuiza toate celelalte (multe) soluţii încercate (că aşa ne place nouă să numărăm întâi soluțiile epuizate), să vii la El! E simplu, îţi cere… credinţă și ascultare!

Comments

comments