Citirea de astăzi: Ieremia 43-45 Cornilescu sau NTR;

V-am trimis întruna pe toţi slujitorii Mei prorocii ca să vă spună: «Nu faceţi aceste urâciuni, pe care le urăsc.»” (Ieremia 44:4)

Egiptul, mai mult decât celelalte popoare cu care a avut de a face poporul Israel, a reprezentat o tentaţie, o alternativă mai atrăgătoare din punct de vedere raţional. Egiptul nu e un duşman oarecare, e propunerea diavolului atunci când e greu să faci paşi în credinţă.

Poporul era în mare suferinţă şi îşi aducea aminte de cum era în Egipt (Ieremia 44:17, 18), dar aveau Cuvântul lui Dumnezeu prin Ieremia. Dumnezeu le-a zis să nu plece în Egipt, le-a promis că îi va proteja şi le-a spus şi care vor fi consecinţele dacă nu vor asculta, şi ei tot n-au ascultat.

„Nu vă temeţi de împăratul Babilonului, de care vă este frică; nu vă temeţi de el, zice Domnul, căci Eu sunt cu voi ca să vă scap şi să vă scot din mâna lui.” (Ieremia 42:11)

„Dar ei n-au vrut s-asculte, n-au luat aminte, nu s-au întors de la răutatea lor —>De aceea s-a vărsat urgia Mea şi a izbucnit mânia Mea şi în cetăţile lui Iuda şi în uliţele Ierusalimului.“ (Ieremia 44:5, 6)

Mai mult, Dumnezeu spune că Egiptul va arde (Ieremia 43:8-13), iar cei care merg să locuiască pentru o vreme acolo ajung să fie nimiciţi, „o pricină de blestem şi de ocară printre toate neamurile pământului” (Ieremia 44:8).

Comments

comments