Fiecare avem armonia sufletelor noastre și ne străduim ca prin note adunate, să formăm un tot unitar, din care să rezulte o orchestră de neimaginat.

Viața noastră e adesea sincopată, suntem mereu dinamici, avem ritm, dar nu ne înțelegem sensul. Mai sunt și note false, acorduri pierdute, partituri uitate, și ne străduim mereu și mereu să ne solfegiem viețile, eșuând lamentabil… sunete îngrămădite care caută claritate și înțeles.

Uneori linia melodică a vieții noastre nu este așa cum ar trebui să fie, viața mea sau a ta poate nu sună în armonie cu a celorlalți. Nu dispera! Poate trebuie simplu să urci cu un ton, sau să cobori cu un semiton, și să acorzi o atenție sporită următorului acord.

Fii tu acela care înțelege muzica sufletelor celorlalți! Străduiește-te să le înțelegi armonia! Poate uneori cel de lângă tine este un instrument trist și uzat, căruia îi este greu să treacă de prima strofă, sau de primul vers, și chiar are nevoie de un nou acord sau de o nouă partitură care să-i învioreze viața.

Fii tu acea înviorare pentru sufletele celorlalți! Dă-le o nuanță de forte vieților celor din jur! Rostește o vorbă bună, un sfat, oferă o mână întinsă, un umăr pe care să se poată plânge și un braț pe care să se poată sprijini. Fă inima celuilalt să cânte, să vibreze, să fie melodioasă, dându-i ritm și tempo, și asta prin atitudini, gesturi și zâmbete! 🙂 

Sursa foto: aici

Comments

comments