Citirea de astăzi: Amos 1-3 Cornilescu sau NTR; Psalmul 147Cornilescu sau NTR

„El Îşi trimite poruncile pe pământ, Cuvântul Lui aleargă cu iuţeală mare” (Psalmul 147:15).

Domnul nu stă, creaţia Sa este într-o veşnică mişcare, şi la fel este şi voia şi Cuvântul Său. Acesta aleargă cu iuţeală mare, se împrăştie cu iuţeală mare pe întregul pământ. Ale sale porunc ajung astfel pe acest pământ damnat, căi prin care, ascultând, putem ajunge alături de El! Înţelepciunea Sa, regăsită în poruncile pe care Ni le dă, ne va fi călăuză pe cale.

„Mare este Domnul nostru şi puternic prin tăria Lui, priceperea Lui este fără margini” (Psalmul 147:5).

Puterea lui Dumnezeu este din nou elogiată în psalm, lauda faţă de Dumnezeu şi puterea Sa este necontenită în Biblie. Prin toate aceste elogierile la adresa puterii Sale şi a confirmărilor altor oameni care au experimentat puterea Sa, avem dovada necontenită că la finalul căii pe care se află Dumnezeu este victoria, este viaţa veşnică. Cel a cărui putere nu are margini are putere şi îndurare încât să ne dea şi nouă viaţă veşnică, un dar divin!

„Lăudaţi pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut şi se cuvine să-L lăudăm” (Psalmul 147:1).

Cum să nu-L lăudăm, când prin El avem atât calea cât şi puterea prin care să izbândim şi să trăim în veşnicii, alături de El? Cum ai putea oare să nu fii mulţumitor pentru un asemenea har, o asemenea şansă?

Comments

comments