Citirea de astăzi: Luca 17-20 – Cornilescu sau NTR; Psalmul 29 Cornilescu sau NTR

Luca 17:12-17 – Mulțumește în fiecare zi lui Dumnezeu.

Citind acest pasaj, suntem parcă nedumeriți cum se poate întâmpla o astfel de situație, să fii bolnav de o boală grea, incurabilă și să ai parte de o vindecare divină, care să îți scape viața și să îți dea șansa de a reveni din nou în mijlocul celor dragi și să poți să îți continui astfel viața împreună cu ei și totuși să uiți acest bine, fără a veni cu mulțumire și recunoștiință înaintea Aceluia care ți-a făcut acest bine, fără de care destinul era unul sumbru.

În versetele 15-16  vedem cum „unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu fața la pământ la picioarele lui Isus și I-a mulțumit“. Ce imagine frumoasă, să vezi pe cel scăpat și scos de la moarte, venind să dea slavă lui Dumnezeu și să îi mulțumească pentru binele care i l-a făcut, dar ceilalți, cei 9 foști leproși, unde erau, n-au fost și ei vindecați? Vedem pe Domnul Isus punând această întrebare, deși știa că erau deja curățiți, datorită Cuvântului rostit de El pentru ei.

Este plăcută înaintea Domnului o atitudine de mulțumire și laudă către El, pentru binele pe care ni-l face în fiecare zi, așa că haideți să nu uităm niciuna din binefacerile Lui și să venim cu mulțumire și în această zi pentru bunătatea și îndurarea pe care o are pentru noi în dragostea Lui.

Autor: Eugen Ghiurău

Comments

comments