Citirea de astăzi: Deuteronom 27-29 Cornilescu sau NTR; Psalmul 44Cornilescu sau NTR

Avem un Dumnezeu radical, care are simţuri absolute când vine vorba de păcat. Cât de mărunt să fie, nu poate coexista cu El, Îi provoacă repulsie. Deuteronom 28, de la versetul 15 încolo, nu e un capitol uşor de apucat…, dar aceasta e mânia Lui împotriva necinstirii Numelui Său. El merită şi aşteaptă închinarea şi slujirea noastră neîmpărţite.

Da, sunt înspăimântătoare urmările păcatului. Dar ce se vede dincolo de această expunere parcă fără pic de milă (şi într-adevăr, faţă de păcat Dumnezeu nu arată gram de îngăduinţă), e tocmai mila Lui nepătrunsă faţă de oameni: El voia atât de mult ca cei din poporul Israel să Îl asculte şi să fie scutiţi de toate aceste grozăvii! El ştia care sunt consecinţele neascultării şi nu le-a ascuns, ci le-a descoperit  limpede şi răspicat, cât se poate de specific, de înfiorător. A făcut asta ca să-i înştiinţeze şi să-i ţină astfel departe de păcat. Ca să le arate că în El nu există compromis. Şi în ultimă instanţă, spre binele lor.

Căci prin natura, caracterul şi fiinţa Lui, Dumnezeu e vrednic să fie urmat şi venerat. De aceea, fără a fi egoist, El doreşte cu insistenţă propria glorie, şi numai a Lui. În acelaşi timp, El doreşte binele nostru, cum a dorit mereu binele poporului evreu.

Comments

comments