1. Atunci apostolii şi presbiterii şi întreaga Biserică au găsit cu cale să aleagă vreo cîţiva dintre ei, şi să -i trimeată la Antiohia.. 24. Fiindcă am auzit că unii, […]v’au turburat prin vorbirile lor, şi v’au zdruncinat sufletele.

 

Slujirea este un punct central în viaţa de credinţă. Ai fost slujit şi vei sluji, e modul fundamental în care lucrează Biserica. Iar slujirea e cu atât mai preţioasă cu cât e de necesară. Mereu.

Biserica, prin modul ei imperfect de a fi, va avea mereu nevoie de slujire din partea oamenilor, iar datorită dorinţei de a face o schimbare în lume, va sluji mereu.

Astfel, te îndemn azi, slujeşte! Cui crezi că are nevoie de slujire, ajută-l. Fă tot ce-ţi stă în puteri ca să faci binele, cum ne îndeamnă şi Iacov, căci dacă poţi face un bine şi nu-l faci, e păcat!

Şi trebuie să înţeleg că slujirea nu e doar un fenomen interior, ci e şi un colectiv, o comunitate, o stare care depăşeşte orice individ, şi care în mod cert nu stă doar într-o singură persoană! Slujirea poate continua cu sau fără tine.

Atitudinea contează mult în închinare. O inimă curată, lipsită de ură cu cât mai mult jertfă se va dărui slujirii? Cu cât e lucrarea lui valoroasă? Cu cât a fost mai bună jertfa lui Abel faţă de cea a lui Cain?

Şi cel mai important, trebuie să fim mereu conştienţi că slujirea e mai valoroasă decât implicarea noastră în cadrul ei. Slujirea în întregimea ei e mai importantă decât aportul nostru! Eşti matur când realizezi că în anumite situaţii trebuie să-ţi sacrifici implicarea de dragul slujirii!

Iar cel mai important, slujirea nu trebuie să aibă altă motivaţie decât aceea de a fi sub voia Sa, în porunca Sa! Treci peste problemele personale pe care poate le ai cu unii oameni, şi fi responsabil de slujirea pe care o faci!

Se prea poate ca Pavel şi Barnaba să nu mai fi slujit împreună după ce s-au certat, dar ştiţi ce e frumos de remarcat? Faptul cum fiecare şi-a urmat calea mai apoi şi au continuat să slujească în pofida tuturor celor întâmplate. Deoarece au ştiut că slujirea trece mai departe decât probleme sau incovenientele lor.

Slujirea e un mod de viaţă. Nu e doar predica, cântatul sau coleta. Slujirea ta e modul în care tu decizi să îţi trăieşti viaţa, în preajma Sa, sau în întunericul de afară. Deciziile tale, faptele tale, gândurile tale. Care toate-ţi sunt socotite, şi peste care nu este întuneric care să le ascundă. Iar răsplata va fi conform slujirii.

Slujeşte-i prin faptele şi fiinţa ta! Slujeşte, slujeşte, slujeşte!

Versiunea Cornilescu: aici.
Versiunea NTR: link aici.
 

Comments

comments