N-am să te rănesc! mi-a spus el. N-am să te fac să suferi! Voi fi mereu lângă tine! Atât de adesea ne sunt făcute tot felul de promisiuni, care mai de care mai fastuoase.

Îți promiți că nu vei mai avea încredere în nimeni, că nu te vei mai lăsa călcat din nou în picioare, când deodată… te trezești în același loc. În locul din care ai plecat. Ai lăsat din nou pe cineva să se apropie de tine cu pași mici dar siguri, și ai ajuns, inconștient, să începi să îi oferi prețioasa ta încredere. Parcă regreți, dar îți spui că persoana respectivă chiar îți aduce fericirea, îți înseninează ziua și te face să privești lumea dintr-o cu totul altă persepectivă. Și așa și e.

Da, doare. Doare când oamenii în care ai avut deplină încredere ți-au rănit sentimentele. Doare când ești dezamăgit de persoanele la care ții cel mai mult, persoane despre care cândva îți spuneai că „Niciodată nu o să-mi facă una asta!”

Și e greu. E greu să bei paharul până la capăt, paharul amar al trădării, al dezamăgirii și, în acel moment, te întrebi din nou „Chiar merită să îi mai ofer cuiva încrederea mea?” Da! Chiar merită!

De câte ori nu-L dezamăgim pe Dumnezeu? El cum ne tratează? Cu indiferență? Ba din contră, El se apropie de noi cu aceeași dragoste ca înainte, ridicându-ne de unde am căzut și scuturându-ne de praf.

Se prea poate ca în viață să fii înșelat chiar de prietenul tău cel mai bun, să fii călcat în picioare, batjocorit și inima să-ți fie frântă în mii de bucățele. Cu toate acestea, poți fi fericit! Fericit pentru că vei învăța să te ridici, vei învăța să lupți, vei învăța să rabzi, să plângi și să iubești!

Si în plus, ce rost are să ai o mașină luxoasă și scumpă în garaj, pe care să n-o scoți de teamă că o vei zgâria?

Sursa foto: aici

Comments

comments