Cândva, demult, trăia un om care avea mulți copii și o mare avere. Deși Domnul îl iubea foarte mult, iar acest om făcea voia Sa și Îl asculta în toate, a îngăduit în viața lui multe încercări. I-a luat totul, și prin totul mă refer la TOT, începând de la famile, sănătate și chiar averea. Tot ce i-a mai rămas a fost lupta cu sărăcia, boala care i-a cuprins întreg corpul și durerea sufletească pricinuită de moartea copiilor.

Sunt sigură că majoritatea v-ați dat seama despre cine este vorba: Iov. Acest om nu i-a reproșat nimic Domnului, ba chiar i-a mulțumit spunând: „Domnul a dat, și Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!“ (Iov 1:21), fiind conștient că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu și  de faptul că Domnul a îngăduit acele lucruri în viața lui pentru a-l modela. „Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre, căci știm că necazul aduce răbdare“ (Romani 5:3).

Adesea ne confruntăm cu încercări, mici sau mari, care ne pot doborî la fel de repede pe cum au apărut în viața noastră. Dacă până acum ai considerat că duci o viață fericită și fără greutăți, te sfătuiesc să nu te bucuri prea repede. Vei fi oare pregătit să le înfrunți atunci când te vei lovi de ele, sau mai exact, atunci când ele te vor lovi mai rău decât lovesc valurile mării stâncile?

Dacă te întrebi de ce treci prin încercări, adu-ți aminte de Dumnezeu care și-a dat Fiul la moarte pentru tine. Dacă ai impresia că încercarea e lăsată de un Dumnezeu care te-a uitat, te înșeli. Pentru a conștientiza acest lucru ai nevoie de credință. Această credință o dobândești prin faptul că atunci când te afli într-o situație mai dificilă Îi mulțumești Domnului pentru ea.

Cum? Să Îi mulțumești? Da, să-I mulțumești! Noi vedem doar o mică parte dintr-un întreg pe care Dumnezeu îl știe. Vedem o mică pată de culoare dintr-un tablou, pe când Dumnezeu vede toata pictura. El știe ce e mai bine pentru noi și știe foarte bine de ce ne lasă să suferim câteodată. Nu uita că după o încercare urmează mereu și o binecuvântare!

Atunci când ești lovit de val, deși pare că totul te îneacă, rămâi cu speranța că te îndrepti spre un mal. Acolo te așteaptă Dumnezeu cu mâna întinsă pentru a te ajuta, pentru a te ridica.

Deci nu uita: Adevărata binecuvântare e când mergi cu Dumnezeu, nu de unul singur! Încredintează-ți viața în mâna Lui! „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta. Recunoaște-L în toate căile tale și El îți va netezi cărările“ (Proverbe 3:5-7).

Sursa foto: aici

Comments

comments