Proverbe 22:1 – Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare, şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul.

 

În frenezia zilelor noastre când fiecare dorește să iasă în evidență cu ceva, unde, cândva n-ar fi rău să ne punem serios această întrebare: oare asta înseamnă să ai un nume bun? Să fi cunoscut? Să fi realizat ceva major? Să cunoști mulți oameni? Pentru că acest nume bun este pus în balanță cu o bogăție mare, și cea care câștigă nu este bogăția, ci numele!

În primul rând, în spatele unui nume se află o persoană și asta-i mult mai de prețuit decât oricât de multe lucruri materiale. În al doilea rând, așa cum continuă versetul, un nume bun înseamnă să fi iubit. Cum poți fi iubit? Iubește! Relațiile sănătoase, adică cele lipsite de interese ascunse, pe care le formezi sunt neprețuite! Vrei un nume bun? Iubește! Prețuiește!

În al treilea rând, un nume bun înseamnă consistență/perseverență/credincioșie. Vrei un nume bun? Atunci alinează-ți faptele cu vorbele… și invers! Ar mai fi o singură problemă… cu ce aliniezi pe cele două? Că mulți le aliniează cu ce le convine și atunci totul este bine, zic ei. Există o singură aliniere perfectă: Biblia – vorbele – faptele!

Comments

comments