„Mâniați-vă și nu păcătuiți! Să n-apună soarele peste mânia voastră!” [Efeseni 4:26] 

Zilnic avem de-a face cu mânia. Nu-i așa că, atunci când ți-e lumea mai dragă, intervine ceva sau cineva care să-ți fure fericirea? Putem spune că momentele acelea sunt critice.

Nu faptul că ne mâniem e problema. Problema e cum răspundem, cum acționăm. Atât de mult contează cum ne raportăm la  aceste situații! Atâtea lucruri s-ar schimba dacă nu am răspunde oamenilor cu aceeași monedă! Poate nu ți-ai fi pierdut cel mai bun prieten, poate mama ta nu ar fi supărată pe tine, poate nu ți-ai fi pierdut locul de muncă. Poate…

Am învățat că Dumnezeu nu-mi va schimba neapărat sentimentele, ci mă va schimba pe mine ca să fiu mai puternică decât ele. Trebuie să fim conectați cu sentimentele noastre și să fim responsabili pentru ele, dar nu le putem permite să ne controleze.

Dumnezeu pune unii oameni în viața noastră pentru a ne învăța răbdarea. („[…] încercarea voastră lucrează răbdare”– Iacov 1:4)

Uneori suntem supărați pe cineva fără să ne dăm seama că purtăm mânia cu noi ca pe un bagaj. Ani la rândul purtăm în spate conflicte nerezolvate și relații rupte, considerându-ne creștini adevărați. Nu avem curajul să-L întrebăm pe Dumnezeu ce ar trebui să facem.

Iartă-i pe cei ce ți-au greșit, renunță la orice gând de mânie și lasă totul în mâna lui Dumnezeu. El poate – și vrea – să fie Vindecătorul tău.

Dumnezeu este mai mare decât sentimentele noastre, deci mânie-te, dar nu strica totul!

Sursă foto:

Comments

comments