Citirea de astăzi: Isaia 4-6: Cornilescu sau NTR, Psalmul 114: Cornilescu sau NTR.

Psalmii 114:3-4 – „Marea a văzut lucrul acesta, și a fugit, Iordanul s-a întors înapoi: munții au sărit ca niște berbeci, și dealurile, ca niște miei.”

Cum se luptă Dumnezeu pentru copiii Lui? Cam ce amploare și magnitudine iau lucrurile? Citește, în liniște, poetic acest psalm ca să descoperi frumusețea Lui!

În primul rând, El face lucruri nemaiîntâlnite, nemaiauzite pentru poporul lui. Probabil nici poporul Israel nu mai avea vreo speranță, ca să nu-i mai pomenesc pe egipteni. Aceștia probabil râdeau de evreii care îndrăzneau să viseze că Domnul îi va elibera într-o zi. Care-i acel lucru din viața ta despre care spui: „nici o șansă! Mi-am pierdut speranța!?” Mai citește psalmul!

În al doilea rând, când El face ceva, lucrurile iau o așa amploare că natura nu-și mai urmează cursul normal, cam așa înțeleg eu versetele menționate. În sensul că toate stau la dispoziția Lui, parcă așteaptă un semnal de la El. Întrebarea este, cum răspundem noi la ce face El? Când vorbește El, când se mișcă El – eu tac, ascult și mă mișc în direcția Lui!

Comments

comments