Ieri, o persoană dragă mie mi-a făcut o remarcă pe care o aud rar însă care se împlinește des în mod inevitabil. Remarca era: “Alex, nu am cunoscut latura asta a ta.”

Uneori îi surprindem pe oamenii din jurul nostru, fie in bine, fie în mai puțin bine tocmai pentru că ajung să ne cunoască mai mult. Întrebarea adresată în titlu nu poate avea un răspuns care să satisfacă. Poți cunoaște o persoană într-un mod limitat dar mereu o poți cunoaște mai mult. 

Cred că e important să nu le dăm celor din jurul nostru motive pentru care să se îndoiască de caracterul nostru atâta timp cât el este unul sănătos și se dezvoltă spre bine. Trebuie să trăiești ceea ce ești din identitatea ta, și nu pentru aceasta. Există o diferență între identitate și imagine. Identitatea este ceva care ni se dă și care, desigur este fundamentală pentru felul în care noi ne vedem pe noi înșine. Imaginea este un contrafăcut ieftin (sau poate mai scump, care necesită efort) care are de a face cu felul în care vrem ca alții să ne privească. Nu numai că vrem ca ei să ne privească așa, dar vrem să-i facem să creadă că suntem ceva ce nu suntem.

Oamenii de caracter vor dori mereu mai degrabă să fii tu însuți cu rușinea și punctele tale forte, decât să fii un fals, decât să fii altcineva, cineva care nu ești.

Unul din păcatele generației noastre este că trăiește pentru imagine. Când înlocuim identitatea cu imaginea ne îndreptăm spre un hău încet dar sigur.

Cunoști un om atât de mult pe cât vrei să-l cunoști, însă ma rog să cunoști adevărata persoană, nu doar o imagine a acestuia. Nu este minciună mai îngrozitoare decât aceea de a te fi mințit singur și de a ajunge să o și crezi.

Oferă-le oamenilor mai mult din ceea ce ești tu cu adevărat atunci când aceștia vor să te cunoască. Pacea de care avem nevoie din constanta noastră sîrguință de a plăcea celor din jur nu va fi găsită însă niciodată în noi înșine, ci în Cel care ne-a creeat.

Nu trebuie să fii (alt)cineva când deja ești cineva. Devino vulnerabil. Vulnerabilitatea este un mediu propice pentru ca prietenia să se nască și si să crească.

Ce faci când ajungi să cunoști ceva nemaiașteptat la o persoană?

Comments

comments