Să se apere prin cuvinte care n-ajută la nimic şi prin cuvântări care nu slujesc la nimic? (Iov 15:3)

Te-ai întrebat vreodată oare câte cuvinte nefolositoare spui într-o zi? Te-ai gândit vreodată în termenii aceștia că Dumnezeu te-a creat cu un organ – limba care are putere creatoare. Adică Dumnezeu ne-a dat capacitatea să creăm cu ea și s-o folosim ori de câte ori decidem. Acuma, nu înseamnă că dacă poți s-o folosești așa cum vrei, nu trebuie să alegi uneori să n-o folosești. Îi faci observație unuia să vorbească mai puțin, răspunsul lui care este? „Păi, da de ce am limbă?!” Este o motivație puerilă pentru vorbe spuse degeaba: dacă am limbă, o folosesc!

Fără să fac pe avocatul lui Dumnezeu, mă gândesc că El nu ne-a dat limba, gura, ca să o folosim non-stop, că de aia ne-a creat și mintea, ca s-o controlăm!

Interesant acest verset și această observație: „cuvinte care n-ajută la nimic”. Oare câte din astea ies pe gura noastră zilnic? Nu vreau să descurajez pe nimeni, ci doar să vă conștientizez de nevoia de a fi responsabili în acest domeniu important al vieții.

Avem melodii, citate, proverbe, versete din Biblie care ne conștientizează de ceea ce pot face cuvintele noastre. Dar aș întreba: când a fost ultima dată când cuvintele cuiva te-au rănit? Dar ultima dată când cuvintele tale au rănit pe cineva?!

Citirea pe azi: Iov 14, 15, 16

Versiunea Cornilescu aici.

Comments

comments