7769739818_bf6a3ed7cc_b

 

Libertate? Toți vrem asta. În același timp, fiecare înțelege libertatea în felul lui. Libertatea la care te gândești înseamnă cu adevărat ceva? Te duce undeva? Îți dă doar plăceri de o clipă? Te ajută să devii ceea ce ai fost creat să fii?

Prin moartea Lui, omul poate deveni liber.

Liber de păcat, liber de obligația de a ține toate acele ritualuri ale Vechiului Testament, dar cel mai important, avem acces liber la Dumnezeu. Nu mai avem nevoie de cineva care să vorbească pentru noi, să se roage pentru noi.

Această sărbătoare este o sărbătoare a eliberării, a împăcării omului cu Dumnezeu. De asemenea, este o exprimare practică a dragostei lui Dumnezeu.

Nu mă refer la libertatea la care se gândesc cei mai mulți, de genul „liber să fac ce vreau“, ci la libertatea de a face ceea ce e corect. El ne-a eliberat pentru a-I sluji.

Cât timp a trăit pe pământ, Îl vedem pe Isus eliberând oamenii de pacat, de boală, însă prin moarte ne-a oferit libertate fiecăruia.

Poți fii liber azi? Cu siguranță, da. Cum? Crezând în moartea Lui, acceptându-L ca Mântuitor.

Voi scăpa de toate problemele? Probabil că nu, însă vei fi deasupra lor.

Tâlharul de lângă Isus a fost eliberat chiar pe cruce. Isus i-a spus: „Azi vei fi cu Mine în rai.“

El și-a recunoscut starea deplorabilă în care era, și i-a spus celuilalt tâlhar: „Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care ești sub aceeași osândă? Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre, dar Omul acesta n-a făcut niciun rău.“

Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și pe om eliberând.

El e viu, eu sunt liber.

Sursa foto: aici

Comments

comments