– text de Flavia Costi

Lacrima este mutul limbaj al durerilor noastre, fiind cea mai profundă emoţie a inimii. Este produsul final al tuturor întristărilor, suferinţelor şi necazurilor care sunt pictate pe pânza pătată a emoţiilor. Lacrima alunecă domol și fără întrerupere pe obrazul cărnos şi palid al omului atunci când inima nu poate rosti anumite cuvinte.

Lacrima este perla unei lupte pierdute, căci în zadar s-a războit atâta. Atunci când pierzi o luptă, indiferent de ce tip este, primul lucru pe care îl faci este să laşi vulcanul sufletului să topească firea şi să erupă din ochii tăi lacrimi curate de suferinţă care alunecă spre pământ. Chiar dacă nimeni nu este lângă tine şi lacrimile curg pe faţa ta fină, nu uita că Dumnezeu este lângă tine şi îţi numără fiecare lacrimă, iar în veşnicie ţi le va şterge de pe chipul tău suav, luminându-l pentru totdeauna.

Lacrima este ca un far în noapte ce atrage atenţia celor din jur, puţini se încumetă să se apropie de el… străluceşte prea puternic. Chiar dacă cei din jur îţi văd ochii înlăcrimaţi, se depărtează, nepăsându-le de tine, consolându-se cu speranţa că îţi va trece fără ajutorul şi încurajările lor. Ignoră-i! Ei nu ştiu că Dumnezeu este lângă tine şi chiar dacă ai căzut, El te ajută să te ridici, să înaintezi şi să mergi drept pe Calea care duce spre viaţa veşnică. Orice lacrimă este o aripă ce dă avânt spre un vis măreţ. Visul începe, iar Domnul rămâne şi te aşteaptă.

Cu fiecare lacrimă vărsată realizezi tot mai mult greşeala făcută şi eşti cuprins de un regret imens. Nu mai zăbovi înlăcrimat de durere…RIDICĂ-TE!…Fii tu cel tare care înaintează prin pustiul vieţii, pentru că merită. Rupe, distruge, şi apoi aruncă perdeaua murdară şi pătată a vieţii şi coase una din mătase albă cu care să te înveleşti. Atunci când vei trece iar prin greutăţi, îţi vei aduce aminte de lupta câştigată împotriva suferinţei. Nu contează că ai pierdut o luptă sau două, ci contează dacă câştigi războiul. Luptă şi ai să vezi că Domnul preţuieşte lacrimile suferinţei, El ştie să te mângâie acum şi în viitor să-ţi răsplătească orice suferinţă!

„Dacă crezi în tine, ai dedicare – şi nu renunţi niciodată, vei fi un învingător. Preţul victoriei este scump, dar la fel sunt şi recompensele.”

Paul Bryant

Comments

comments