14.Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, şi asculta. Domnul i -a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. 15. După ce a fost botezată

Ce frumos e atunci când Dumnezeu îți răsplătește credincioșia! În acest capitol îşi face apariţia şi Timotei, ucenicul lui Pavel, a cărui descriere o cuprinde și pe a mamei sale evlavioase. Așa de importantă e prezența unor persoane evlavioase în cadrul familiei în care te afli, o lumină care să te ghideze. Ai putea spune că credința e “contagioasă”, şi aşa ar trebui să fie. Ca tu prin credinţa să schimbi oameni, să fii o lumină, un exemplu care arată adevărata cale transformatoare a credinţei!

Dumnezeu le-a deschis inimile, i-a pus deoparte şi i-a integrat în lucrarea Sa datorită credinţei. Ea îţi va aduce neasemuite binecuvântări cereşti şi pământeşti. dar iaraşi, prin credinţă, eşti preocupat ca să atingi cerul prin modul în care transformi pământul şi oamenii care te înconjor, şi mai ales cum te transformi pe tine însuţi!

Iar credinţa, mai apoi, e cea care face ca binele făcut să fie mai preţios decât ocara lumii! Pavel a scos duhul acela, ştiind că va ajunge să răspundă pentru fapta aceasta! Se ştia în braţul Său, nu îi era frică de răul lumii, căci s-ar putea ca lumea să îţi ia din lucruri. Îţi poate lua fericirea, liniştea, pacea, odihna şi nu numai.

Dar ştiţi ce nu vă poate lua lumea? Credinţa, şi mântuirea, care vine ca urmare a împlinirii credinţei. Lumea nu îţi poate lua credinţa, dar tu singur ţi-o poţi da, jertfi pe altarul lumii de dragul plăcerilor. Preţuieşte-o, căci ea te vindecă, te sprijină, te mântuieşte! E acea piatră care va rămâne mereu şi îţi va aminti mereu de harul Său

Credinţa ori ţi-o dai, pierzând astfel orice şansă la mântuirea Sa, ori o urmezi până în răsplata cerească. Credinţa cere sacrificii, răbdare, dar şi răsplăteşte pe măsură. Te îndemn astfel, stai în credinţă, până la capăt!

Varianta Cornilescu: aici.
Varianta NTR: aici.

Comments

comments