Citirea de astăzi: Luca 7-9 Cornilescu sau NTR

„Şi, drept răspuns, le-a zis: «Duceţi-vă de spuneţi lui Ioan ce aţi văzut şi auzit: orbii văd, şchiopii umblă, leproşii sunt curăţaţi, surzii aud, morţii învie, şi săracilor li se propovăduieşte Evanghelia. Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.»“ [Luca 7:22-23]

Ioan Botezătorul ajunge audă despre minunile pe care le face Isus, şi îi trimite pe câţiva din ucenicii lui -L întrebe dacă El este Hristosul, sau aştepte pe altul. Ca răspuns, Isus prezintă o perspectiva asupra tuturor minunilor pe care le făcea. Şi în urmă le spune: „Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.“

De-a-lungul Evangheliei Isus are mai multe modalităţi prin care alege să facă minuni. Chiar dacă au acelaşi scop final, un orb îşi primească vederea, un lepros fie vindecat, Isus are un mod unic de a trata fiecare caz. Ferice de omul pentru care forma prin care se face o minune, nu este o pricină de poticnire.

Şi pentru noi, există mai multe forme de închinare, şi de multe ori ajungem ne poticnim într-o formă diferită de ce am fost noi obişnuiţi. Ferice de cel care nu se poticneşte în forma de închinare, ci are capabilitatea să se închine lui Dumnezeu indiferent de formă şi stil.

Dumnezeu poate alege Îşi facă lucrarea în mai multe moduri. Înainte de a decidecare formă este cea corectă, ne aducem aminte de acest lucru, ca nu cumva ajungem fim poticniţi de lucrarea Lui.

Comments

comments