La Nașterea lui Cristos lumea era în neliniște. Chiar Iosif și Maria aveau motivele lor de îngrijorare. Deși îngerii au vestit pace pe pământ, oamenii erau tulburați. Singurul liniștit cu adevărat era Isus cel născut – Prințul păcii cu toate că avea cele mai multe motive să fie tulburat! De unde, care să fi fost resursele lui Isus? Am fi tentați să punem aceasta pe faptul că era Dumnezeu. Noi știm însă că a fost și Om. El a venit ca Om, a trăit ca Om, a avut chiar și momente de tulburare, dar mai târziu! Încerc să identific câteva motive care L-au ridicat pe Isus deasupra împrejurărilor, a fost plin de pace într-o lume tulburată. (poate că o să ne regăsim și noi și vom reuși să ne păstrăm calmul în ciuda presiunilor de tot felul)

  1. În primul rând, Isus a experimentat liniștea, pace și calmul pe care-l are, în general, orice copil care se naște! Am zice că e vorba de inconștiență dar cred că mai mult decât atât, e vorba de brațele mamei care sunt acolo.
  2. Pentru că nu-L putem bănui pe Isus de inconștiență, cred că mai mult decât prezența părinților, sursa păcii, a calmului și a liniștii pe care Isus le avea, într-o lume tulburată, a fost sentimentul de împlinire care vine din conștiența că El împlinea planul Tatălui, un plan făcut înainte de întemeierea lumii.

Revenind la noi, la lumea noastră, aceste sărbători ne găasesc (din nou) tulburați. Pe bună dreptate ne putem întreba: ce-i cu noi? Am ajuns că suntem neliniștiți iar porunca Domnului Isus: nu vă îngrijorați, este uitată. (În Biblie, desigur, acolo e, acolo am și uitat-o!) Problema e că, atunci când suntem neliniștiți, aceasta o transmitem mai departe. Ne salutăm cu pace și dăm neliniște!

Putem acuza multe lucruri pentru această situație, ne putem acuza unii pe alții, împrejurările, liderii, situația politică, etc, în fond această stare este legată de lipsa de perspectivă, lipsa de scop în viață și, implicit pierderea identității.

Iar acest pericol este real indiferent de vârstă!

Tinerilor, pacea interioară, siguranța și împlinirea, liniștea și calmul, starea de bine vine din cunoașterea scopului în viață, acel scop pe care Dumnezeu îl are cu fiecare dintre noi, conștiența că suntem în voia Lui!

Sursa foto: aici

Comments

comments