Intermitența poate fi definită și ca o întrerupere voluntară dintr-o anumită acțiune și, fie că vrem fie că nu, această perioadă a anului este o intermitență aflată la așa-numita cumpănă dintre ani. Momente precum acestea ne fac să visăm, sa plângem, să derulăm în mintea noastră apusuri de memorie, precum și răsărituri de planuri și felurite gânduri.

În asemenea momente de intermitență au loc acele dialoguri cu adevăratul sine, cu Cel ce te-a creeat și Îi spui:

Bunule Tată,

 

Iată că ai îngăduit să mă treci prin încă un an. Acest an a fost un an în care am experimentat mult bunătatea Ta. Ai fost bun și când rugăciunile atâtor ani păreau că nu primesc răspuns și ai fost bun și anul acesta, când răspunsul a venit. Ai fost bun când ai dat și când ai luat. Ai fost bun când ai lăsat soarele să răsară și când noaptea mă învăluia. Când am fost un ipocrit sau un fals, Tu ai rămas Cel Adevărat, care nu m-ai lăsat să rămân așa. Când Fața Ta m-a luminat și mi-a scos la iveală neajunsurile ai fost bun, ai făcut-o ca Să-mi arați nevoia de Tine.

 

M-ai călăuzit la fiecare pas, când rătăceam prin pustie aveai grijă să mă duci la locuri de odihnă și-mi înviorai sufletul. M-ai condus și prin văi întunecate dar ai avut mereu grijă să îmi arați bucuriile de dincolo. Nu a fost niciun loc în care Dragostea Ta să nu mă găsească. Când rătăceam sau piciorul îmi aluneca, aveai grijă să mi-l statornicești pe stâncă. Ai fost bun și Îți sunt recunoscător.

 

Cred Tată că și în anul care-mi stă în față, Dragostea Ta mă va însufleți. Pe deplin încredințat sunt că cel mai potrivit lucru pe care se poate să-l fac este să-Ți încredințez viitorul. Acest lucru îl fac, conștient fiind că Tu oricum știi fiecare pas pe care-l voi face și că vei fi alături de mine ca să mi-l ghidezi după voia Ta. Dacă va fi să am parte de încercări sau necaz, călăuzește-mă și alină-mă prin toate. Dacă va fi să văd persecuția nu doar din știri ci pe propria-mi piele, adu-mi aminte că Tu nu mă vei lăsa și nu mă vei părăsi. Dacă va fi să fie anul în care decizi să mă chemi acasă, să privesc asta ca pe-o mare bucurie, știind că pot să mă fiu în prezența Ta pe veci.

 

Dacă însă-mi mai îngădui zile, ajută dorinței mele de a Te face cunoscut celor din jurul meu, ajută-mi a le sluji în Dragoste. Dă-mi har care să mă susțină și care să mă sfințească; să nu trăiesc departe de Tine, Tată.

 

Să Te cunosc pe Tine în orice vreme!

Amin!

Comments

comments