„Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi; iată că Judecătorul este chiar la uşă. Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului.“ [Iacov 5:8-10]

Cum stăm fiecare cu îndelunga răbdare? Oare așteptăm doar ca ceilalți să aibă răbdare sau îndelungă răbdare cu noi, și când vine vorba de felul în care îi tratăm noi pe ceilalți să fim mai aspri, să avem pretenții mai mari?

Cred că fiecare trebuie să luăm seama la felul în care punem în practică îndelunga răbdare. Vremurile în care trăim ne arată tot mai mult că venirea Domnului este tot mai aproape. Acest lucru ar trebui să ne conștientizeze să trăim fiecare zi pentru Dumnezeu, ca și cum ar fi ultima.

Chiar dacă perioada prin care treci este una mai dificilă, una de suferință sau probleme, chiar dacă totul merge bine, haide să luăm aminte la ceea ce Dumnezeu ne transmite în fiecare zi prin Cuvântul Său.

Domnul să ne ajute să practicăm îndelunga răbdare mai mult, să fim mai pacifiști, să vedem mai degrabă partea bună într-un om, nu să-l judecăm!

Comments

comments