Citirea de astăzi: Fapte 5-7 Cornilescu sau NTR; Psalmul 46Cornilescu sau NTR

Dumnezeu este un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi!

El e prezent când Îl chemi cu toată inima. Vine bucuros să îţi ofere şi primul şi ultimul ajutor. El nu dispare în dificultăţi, nu absentează din locul neputinţei. Domnul poate şi vrea să împlinească fiecare trebuinţă reală. Îţi aminteşti cum Îl cheamă? Cel ce poartă de grijă! Iar pentru că e înţelept, ştie că de multe ori nevoia noastră e chiar un neajuns.

Domnul oştirilor este cu noi!

El este cu noi. Aşa ni S-a revelat printr-un alt Nume, căci are multe şi binecuvântate: Emanuel. El este implicat în vieţile noastre, dacă Îl lăsăm, chiar şi în cele mai mărunte detalii. Nu vrei să rememorezi rugăciunile ce au primit incredibil răspuns? Ocaziile în care ţi-a arătat că face totul cu o precizie perfectă? Şi e Stăpânul oştirilor cereşti! Poate fi ceva prea complicat pentru El?

El stăpâneşte peste neamuri, El stăpâneşte pe pământ!

Deţine controlul peste orice situaţie, chiar este deasupra a toate şi a tuturor. Nu oamenii cu autoritate, nu relaţiile noastre, nu contextul favorabil ne garantează victoria, reuşita sau împlinirea nevoii. Ci El, care poate descurca iţele şi le poate rearanja pentru înfăptuirea scopului şi a planurilor Sale. De ce încă mai încercăm să preluăm controlul?

«Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!»

El chiar e Dumnezeu. Înţelegem noi ce înseamnă asta? Înţelegem că e Suveran, că poate face ceea ce e imposibil în ochii şi în mintea noastră, că poate lucra în ciuda evidenţelor? Înţelegem că această afirmaţie nu lasă loc de îndoială? De ce Îi dăm în continuare o încredere fragilă, atât de ezitantă?

De aceea, nu ne temem!

E singurul răspuns pe care Îl merită, singura atitudine care Îi aduce glorie. Restul e ofensă.

Opreşte-te, suflete, din îndoială, opreşte-te din îngrijorări care nu duc nicăieri, încrede-te în El la nivel de milisecunde!

Comments

comments