Citirea de astăzi: Levitic 10-12 – Cornilescu sau NTR

„Atunci a ieşit un foc dinaintea Domnului, i-a mistuit şi au murit înaintea Domnului.“ [Levicitul 10:2]

O imagine răscolitoare, nu-i așa?! „Cum, Dumnezeu să facă asta?” „Nu, nu cred. Nu cred că Dumnezeul dragostei să accepte, darmite să mai și facă asta?!”

Astfel de afirmații nu fac altceva decât să arate cât de pervertită ne-a ajuns să ne fie mintea în lumea în care trăim. Trebuie să recunosc că am fost oripilat (și credeți-mă, nu folosesc acest termen, nici să impresionez, nici că mi-l place, ci pentru că mi se pare potrivit) să aud modul cu cineva atribuia gândurile unui om lui Dumnezeu; cum adică dacă el n-a putut să-și lase câinele afară pe un ger de -17 grade, cum să fie Dumnezeu așa de crud să-i lase pe oameni afară din Rai. Frumos! De-a dreptul mirific! Liber la bairam! Fă frate ce-ți taie capul, că n-o fi El așa de rău!

Pentru mine, versetul amintit nu vorbește despre posibilitatea ca Dumnezeu să fie rău și neînțelegător, nici nu lasă de înțeles că așa acționează El, în mod curent, când se supără, ci mai degrabă este o descriere a sfințeniei Lui și a seriozității Lui față de ceea ce spune El.

Cred că este păgubos, ca să nu spun fatal să-ți trăiești viața spunând: n-o fi El așa de rău, deci nu trebuie să fiu nici eu așa serios!

Comments

comments