text de Flavius Popa

Totul zăcea într-o tăcere uscată și călduroasă. Toți erau ascunși de razele dogorâtoare ale soarelui dincolo de zidurile groase care le ofereau totuși puțină protecție. Nimeni nu îndrăznea nici măcar să se gândească la cum e afară.

O singură siluetă se văzu ieșind pe străzile ocupate doar de căldura care te biruia. Era singura persoană care ar ieși pe vremea aceea, păcătoasa, cea pe care nimeni nu o înghițea si nu o saluta din cauza imoralității, ca și când imoralitatea ar fi contagioasă și morbidă.

A ieșit să scoată apă de la fântână. Toți o judecau printre jaluzelele trase și îi adresau în gândul lor cuvinte de ocară. Ea, prin fiecare pas simțea greutatea și povara care apăsau greu pe umerii ei munciți, și fără să audă gândurile lor, o afectau ca și când ele ar fi niște sulițe înfipte în ce a mai rămas demn în ea.

Cu fața la pământ, cu lacrimi în ochi, cu pasul greoi, înaintă spre fântână.

Câtă durere, câtă dezolanță, câtă respingere! Ca și ea, sunt alții si azi… Se plimbă printre noi știind că societatea nu le detectează pașii în radarul lor de valori. Sunt niște fantasme. Parcă urechile celor importanți, nici pașii lor nu-i mai detectează, parcă îi evită.

Și în fiecare zi își croiesc drumul spre rutina lor tipică, inferioară, căutând căile lăturalnice și singuratice, astfel încât să nu atragă repulsia cetățenilor onorabili.

Câți nu suntem dintre cei care stăm în spatele jaluzelelor și-i judecăm pe cei care merg cu ulciorul după apă? În drumul lor, ei Îl întâlnesc pe Mântuitorul, și orizontul lor plin de nori și deznădejde se transformă în speranța răscumpărării și în bucuria unei noi promisiuni: promisiunea veșniciei.

Căci Cel ce te așteaptă la fântână și îți cere apă, este chiar Dătătotul de viață!

Nu contează cum te duci la fântână, ci cum te întorci!

„Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va țâșni în viață veșnică.” Ioan 4:14

Sursa foto: aici

Comments

comments