6 AM
Te trezești. Mergi în bucătărie. Pregătești două cafele. Te așezi la masă. Te oprești.
6:20 AM
Îți pornești playlist-ul de dimineață. Respiri prospețime, și Dumnezeu se așează la masă.
6:30 AM
Ți-e foame, îți faci un toast, în timp ce Dumnezeu vorbește despre timiditatea și entuziasmul unui personaj pe nume Timotei.
6:40 AM
Ai terminat cafeaua, ai mâncat, respiri curaj. Ieși din casă și te încumeți în jungla betoanelor. Te-ai îmbrăcat cu haine colorate, croite de Dumnezeu.
7 AM
Pedalezi, ești colorat. Oameni gri te claxonează.
8AM
Intri în birou, reflecți culoare în suflete de betoane.
* * *
Nu cred că lui Dumnezeu îi place cafeaua, dar sigur îi place mirosul de cafea. Dar, știu sigur că lui Dumnezeu îi place atenția. Știu clar că ziua de sabat nu e îndeajuns să vorbești cu El.
E ușor sa faci din Dumnezeu cel mai bun prieten, vezi ce vă place în comun si vorbește cu El despre asta. De aia știu ca lui Dumnezeu ii place cafeaua, care de fapt semnifică timpul impreuna.
Dupa ce crezi că ai găsit ceva în comun cu Dumnezeu, sa știi ca EL te asculta cand vorbesti, nu te judeca sau cauta un ‘comeback’ in timp ce vorbești. Lui Dumnezeu ii place politica, încearcă sa-l intrebi ceva, fara sa ceri nimic, doar poartă o conversație simplă.
Lui Dumnezeu ii plac oamenii dupa inima lui, fara dar si poate, dar nu confunda un lucru. El nu te-a creat sa fii un alt David, Pavel sau Timotei, ci te-a creat sa fii tu. Lui Dumnezeu sigur ii place ciudățenia ta.
Lui Dumnezeu ii place cafeaua, ii place dimineața cu mine, ii place când il intreb ce parere are despre cum ar fi daca ar exista ciuperci umplute cu ciocolată. Nu-l limita pe Dumnezeu. El nu o eticheta religioasa, ci o persoană. Dumnezeu prefera sa ii dai timp autentic, natural, decat un timp dat din cauza unei constrangeri sau obicei.
Dumnezeu e amuzant, interesant, plin de viață și ii place cafeaua.
Text de: Beni Șinca

Comments

comments