Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Luca 12:31

Isus a avut un impact imens în cei 33 de ani pe care i-a petrecut în această lume fizică, împreună cu noi. În ciuda importanței axate preponderent ultimelor momente ale vieții Sale, anume crucificarea și învierea Sa, valoarea timpului petrecut de către Isus pe Pământ în timpul vieții Sale este de asemenea foarte important și de notat.

Există extraordinar de multă valoare în viața lui Isus, nu doar în moartea Sa. Deși moartea Sa e cea prin care suntem curățați, nu poate fi neglijat impactul pe care Isus L-a avut prin viața Sa, care a fost practic fundația pe care Biserica va fi zidită.

Viața lui Isus a reușit să dea un contur apostolilor și a lăsat în urmă învățături, îndrumări, un exemplu; pe când moartea Sa a fost punctul de turnură în confruntarea omului cu păcatul.

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” Ioan 3:3

Cu toate acestea, adesea neglijăm importanța Împărăției lui Dumnezeu. Concentrați pe propriul nostru eu, ne concentrăm asupra aspectului egoist, singular, individual al scopului venirii lui Isus, anume jertfa Sa. Ne axăm pe aceasta deoarece este dătătoare de comfort, ne asigură mântuirea personală, siguranța veșniciei; iar mulți se opresc aici. Pot conduce o viață aparent exemplară de creștin, dar dacă aceasta este narcisistă și axată pe sine, este în mod cert destinată eșecului.

Isus a venit pe Pământ pentru a începe zidirea Împărăției, Împărăție care e neglijată de mulți dintre creștini. Isus dorea să sădească această sămânţă în perioada vieții Sale pentru a înflori mai apoi după Înălțarea Sa; dar noi ne împotrivim prin neglijența noastră.

Căci Împărăția nu e din noi, e pentru noi; astfel trebuie să ducem mai departe acest mesaj al Împărăției, al părtășiei și al unității, să vestim mai departe mesajul Evangheliei și să-L pducem mai departe pe Isus, zidind astfel o Împărăție care ar fi fost altfel îngrădită de nepăsarea și indiferența oamenilor.

Dar Isus i-a zis: „Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu.” Luca 9:60

 

Comments

comments