Acest articol va fi unul mai non-comformist deoarece vă voi povesti pe scurt cum decurge o zi normală de tabără pentru mulți dintre noi.

M-am trezit la ora 9:10 pentru micul dejun (programat la ora 9) crezând că doar eu și Louis vom întârzia la masă, dar ne-am înșelat amarnic. De-abia jumătate dintre cei din tabără erau în sala de mese; întârzierile la masă arată că suntem în ultimele zile de tabără. Apoi am avut timpul personal de părtășie cu Domnul, întâlnirea pe grupe, unde discutăm din ce am citit, punem întrebări și, dacă ești ca mine, ajungi să fii o țintă vie pentru una din sutele de viespi care gravitează în jurul tău de-a lungul zilei.

Au urmat activitățile pe grupe, iar cele „la înălțime“ au testat curajul multora dintre noi. Swing a fost preferata tuturor; presupune să fii legat de un ham cu niște cabluri, ridicat la o înălțime destul de înfricoșătoare (și nu doar pentru cei cu rău de înălțime) și să ți se dea drumul în gol.

Să trecem la lucruri mai serioase – pentru că activitățile fizice ne-au obosit, ne-au testat puterea, răbdarea și, de suprinzător de multe ori, echilibrul – dar activitățile spirituale au rămas și rămân cele mai importante.

La ora 20:30 ne-am întâlnit pentru a ne închina și pentru a asculta Cuvântul Domnului rostit de Maddy, pe care o apreciam deja pentru vocea ei extraordinară și felul în care conduce închinarea. Dar înainte de predică am ascultat o piesă de audiție cântată de fetele din Allegria, și mărturia lui Andrei Bolojan.

Azi însă, Maddy a renunțat la pian și a luat microfonul pentru a ne vorbi. Mesajul a fost unul extraordinar și ne-a pus în lumină pe eroul ei preferat, unul care a existat și nu este SF, și anume Ilie. Maddy ne-a încurajat vorbind despre 3 moduri de a ne împotrivi Satanei.

Primul mod se referă la a ne aduce aminte de ce a făcut Isus pentru noi: ne-a iertat păcatele și, deși Satan ne acuză, Domnul ne dă biruință. Trebuie să renunțăm la încrederea în sine și să începem să ne încredem în Domnul. Al doilea mod este de a ne baza pe Domnul pentru protecție; El va avea grijă de noi ca de Ilie.

Iar în final, am fost încurajați să ne continuăm alergarea (asemenea lui Pavel) spre planul măreț pe care Domul îl are pentru noi.

A fost un timp extraordinar de închinare în care ne-am apropiat de Domnul și ne-am rugat pentru problemele din viața noastră. Sunt sigur că multe păcate au fost mărturisite și iertate, iar multe vieți au fost restaurate.

După, am continuat să legăm relații, ne-am jucat jocuri de interior și am stat în părtășie. Pentru mine – și sunt absolut sigur că și pentru multți alții – această tabără a fost și încă este una în care Domnul și-a revărsat binecuvântarile și Duhul Său cel sfânt peste noi.

Ne auzim la anul!

Cronicar de serviciu,

Alex Todireanu

Galerie foto: Jeanine Naomi Bogdan

 

Comments

comments