Oamenii vin și pleacă. Unii pleacă la fel de repede și subit precum au și intrat în viața noastră, reușind într-un timp exagerat de scurt să își facă „stup” în inima noastră. Stup plin de viespi care ne dau târcoale și nu ne lasă în pace.

De frica acelor amintiri veninoase – pentru că adesea plecările sunt însoțite de răni neașteptate – ne e frică să înlăturăm stupul, crezând că îndepărtarea lui ne va durea mai tare.

Unii oameni sunt puși în viața noastră pentru a ne învăța ce este iertarea; pentru a contribui la creșterea și maturizarea noastră. Atunci când te vor dezamăgi și îți vor călca încrederea în picioare, vei mai putea să le oferi iertarea?!

Vei mai avea puterea să le dai drumul, să îi lași să plece, să nu lași veninul să-ți amărască inima cu privire la ei? Că, Doamne, greu mai e să zâmbești sincer unei persoane care te-a rănit.

„Iertarea înseamnă să eliberezi pe cineva realizând că de fapt tu erai prizionierul” – Max Lucado

Iertarea e cea mai mare dovadă a maturității. Acordând iertare vei realiza că tu erai de fapt persoana care avea cea mai mare nevoie de ea, pentru că iertarea îți aduce eliberare.

Nu e interesant cum oamenii caută să primească iertare, dar când vine vorba să o acorde ei cuiva, totul devine atât de greu? Îi ținem pe ceilalți la standarde înalte, iar iertarea noastră e scumpă – nu se poate da oricui, și nicidecum în rânduri repetate. Dacă cumva încrederea ne-a fost trădată, așteptăm pedeapsa maximă.

Însă când vine vorba să fim noi iertați, așteptăm maximum de înțelegere și iertare, indiferent de gradul nostru de vină. De multe ori suntem atât de încăpățânați încât așteptăm ca celălalt să facă primul pas, chiar dacă poate noi suntem cei vinovați.

Începe să ierți chiar de azi. Fii tu cel care spune primul „iartă-mă”! Rupe lanțurile care te țin legat și privește-le zâmbind cum se frâng centimetru cu centimetru când fața persoanei căreia i-ai acordat iertare surâde.

Nu uita că iertarea înseamnă iubire și la aceasta ne-a chemat Dumnezeu!

Iartă!

Sursa foto: aici

Comments

comments