E sâmbătă. Curat, învățat pentru teza la română, articol, teme…Doamne, ce bine ar fi să treacă odată și timpul ăsta mai repede! Tot ce pot să fac e să închid ochii minții, măcar pentru o clipă, o secundă și să îmi imaginez: … o viață începând de săptămâna viitoare, și-apoi de cealaltă și de cealaltă…

Viața este atât de scurtă, timpul trece atât de repede și oare de ce mă bucur atât de mult când seara mai tai încă o zi din calendar?… Dimineața, când mă trezesc, de ce nu simt bucurie, har și mulțumire pentru încă o nouă zi? De ce îmi spun iar și iar: „Hai că o să treacă și ziua asta! Încă o teză/un examen și gata!” Oare de ce trecem mereu prin viață ca niște amatori într-o întrecere cu timpul? Graba aduce timp, mi-ai zis tu odată. Nu! Graba îl pierde, graba rănește, graba strică!

Oprește-te din fuga ta nesătulă, din alergatul tău obsesiv! Nu mai pierde atâtea ore în speranța de a câștiga niște secunde. Învață să te bucuri de fiecare clipă din viața ta! Poate chiar acum în revărsat de zori, vântul cu glasul său tainic și rece încearcă din răsputeri să îți povestească una dintre călătoriile lui sau poate fără să fi observat, un fluture așteaptă cu sufletul la gură lângă fereastra ta să îi admiri culorile de pe aripi și să zici: Cât de minunat și perfect a creat Dumnezeu lumea, în cele mai mici detalii! Parcă văd cum raza de soare, strecurându-se prin pletele tale, încearcă să se strecoare și în inima ta. Las-o să intre!

Învață să primești darurile pe care fiecare secundă ți le oferă, ca mai apoi la bătrânețe să nu spui:  Ce repede a trecut și timpul ăsta!

Ioan 10:10

Sursă imagine: aici

Comments

comments