„Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi.“ [1 Petru 5:8-9]

Leii atacă animalele slabe, bolnave, tinere sau cele care se chinuie, ei își aleg victimele care sunt singure sau care nu sunt pe fază. Petru ne avertizează să fim atenți la Satan atunci când suferim sau suntem persecutați.

Dacă te simți singur, slab, fără ajutor și te depărtezi de ceilalți credincioși, sau ești așa de concentrat pe problemele tale încât uiți să fii atent la pericol, aceste sunt perioade în care în mod special ești vulnerabil pentru atacurile Satanei. În timpul suferinței caută suportul celorlalți creștini. Ține-ți privirea ațintită asupra lui Cristos și împotrivește-te răului. Apoi, așa cum spune Iacov, „el va fugi de la voi“ (Iacov 4:7).

Haideți să veghem asupra trăirii noastre, să fim atenți mai ales când trecem prin suferinți, să nu ne lăsăm păcăliți de Satan. Ci mai degrabă să căutăm să ne apropiem tot mai mult de Dumnezeu, Cel care ne dă izbânda!

Gânduri preluate din: http://tyndale.com/Chronological-Life-Application-Study-Bible-NLT/9781414339276#.VjEg2dIrLGg, p. 1756

Comments

comments