Problema acestei generații e că are vise mici, plagiate și ele sau, luate cu împrumut. Nu dictaturile totalitare au înrobit conștiințele, nici nu au reușit să le minimalizeze. Azi, distragerea atenției lasă tinerii fără vremea de a visa. Prea ocupați cu chestiuni secundare, de vânat pe afară cu camera de la telefonul mobil, nu mai au răgaz să planifice nici măcar pentru anul ce vine, darmite pentru viața toată.

Cei care trăiesc la tinerețe fără vise ajung să fie adulți cu prea puține realizări. Reușita nu e o întâmplare! Împlinirea unui vis nu e accident. Cere un efort susținut, sacrificiu, focalizarea pe lucrurile esențiale. Adică tot ce nu mai putem face când ne irosim vremea în domeniul virtual. E necesar azi să ai curajul să visezi! Mai ales cât ești tânăr! Să ieși din gloata celor ce se irosesc și să proiectezi vise mărețe.

Solomon a trebuit să răspundă unei întrebări. Ce vrei să-ți dau? Și Cel ce-i tulbura visul cu astfel de interogații era însuși Dumnezeu. Și a dorit înțelepciune. Iar visul i s-a împlinit. Ba a primit în plus tot ce ar fi fost prea puțin să ceară în visul lui: bogăție, faimă…

Nu orice vis merită purtat în suflet. Dacă scopul final suntem tot noi, egoismul și reputația ori bunăstarea noastră, e prea puțin. E un vis prea mic. Sigur că și în cazul lui Solomon, cel dintâi beneficiar al înțelepciunii a fost chiar el, dar motivul pentru care a dorit-o a fost binele națiunii. Aici a fost noblețea și măreția lui Solomon.

Tu ești dintre cei care știu ce vrei să-ți dau, sau trăiești de pe o zi pe alta, o viață fără vise, fără perspective.

Sursa foto, aici. 

Comments

comments