Citirea de astăzi: 1 Timotei 4-6 Cornilescu sau NTR; Psalmul 93 Cornilescu sau NTR

„Tot așa și faptele bune sunt cunoscute; și cele ce nu sunt cunoscute nu pot să rămână ascunse.” [1 Timotei 5:25 VDCC]

Oare la Facebook se gândea Pavel când îi spune lui Timotei aceste lucruri!? 🙂

În orice caz, multă energie risipim din dorința de a ne face cunoscute faptele. Vorbesc de alea bune, că de celelalte… interesant, că, faptele bune ne străduim să le facem cunoscute, fie în mod direct, plini de „smerenie”, fie sugerând că… fie aducând vorba etc. Pe de altă parte, când îi vorba de cele rele, ne străduim să nu se afle… unii se apucă de mințit, de manipulare etc. Cu alte cuvinte, muncim din greu pe ambele baricade… nici nu mă mir că suntem așa obosiți! 🙂

Acuma, legat de faptele rele, e clar, sau ar trebui să fie clar – oprește-le sau dacă le-ai făcut recunoaște-le, pocăiește-te, ca să fii liber. Legat de cele bune… dacă Biblia spune că ele sunt cunoscute și că nu pot rămâne ascunse, de ce te muncești așa de mult să ți le promovezi? Sigur, multe dintre ele le vom afla doar în acea zi, a revenirii Lui, și ne gândim că n-ar fi rău să mai afle și alții până atunci, nu?

Ce-ar fi să ne încredem în El, să ne bazăm pe El că va transforma, la momentul potrivit și în contextul potrivit, acel lucru într-o mărturie a cine este El. Pentru că ori de câte ori ne promovăm noi singuri faptele, unde merge slava? La noi. Dar când Îl lăsăm pe El să ne facă cunoscute faptele, El va transforma faptele noastre bune în mărturie pentru Împărăția Lui și pentru slava Lui.

Comments

comments