„De aceea se miră ei că nu alergaţi împreună cu ei la acelaşi potop de desfrâu şi vă batjocoresc. Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii şi morţii. Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.“ [1 Petru 4:4-6]

Baza mântuirii este credința noastră în Isus (Faptele Apostolilor 16:31), dar fundamentul pentru judecată este modul în care am trăit. Toţi oamenii vor fi judecaţi: credincioşii pentru răsplata care o vor primi; necredincioşii pentru pedeapsă. Cei care persecută îşi vor prim pedeapsa atunci când vor sta înainte lui Dumnezeu. Toţi vor da socoteală în faţa lui Dumnezeu, aşa că noi trebuie să fim pregătiţi.

Acest lucru poate îţi oferă o nouă perspectivă asupra activităţilor şi acţiunilor tale de astăzi. Eşti pregătit să dai explicaţie pentru ele înaintea lui Dumnezeu?

Mulți oameni din biserica primară erau îngrijorați cu privire la viața de după moarte. Vor fi judecați și cei morți. Judecata va fi corectă deoarece chiar și cei morți au auzit vestea cea bună. Aceasta a fost făcută cunoscută prima oară când Isus Cristos a predicat pe pământ, dar ea a lucrat încă dinainte de creerea lumii (Efeseni 1:4) și îi afectează pe toți oamenii, atât pe cei morți, cât și pe cei care trăiesc.

Gânduri preluate din: http://tyndale.com/Chronological-Life-Application-Study-Bible-NLT/9781414339276#.VjEg2dIrLGg, p. 1755

Comments

comments