A fost un mare fizician: Stephen Hawking. Ideile lui, concepția lui despre viață și moarte nu ne lasă să vorbim despre el decât la trecut: A FOST… și atât. Așa a vrut el. O viață ce unii ar spune că a fost una de succes pe plan profesional, pe atât de falimentară pe plan personal, presărată cu esecuri ce i-au deviat rațiunea de la traiectoria firească ce acționează în jurul iubirii. Falimentar în a oferi dragoste, dar arătându-i-se dragoste necondiționată, a căutat să demonstreze inexistența Celui care este dragoste, subiect discutat în articolul anterior care i se potrivește ca o mănușă.

Întâmplător am dat peste un gând (puțin dur, recunosc) legat de plecarea în inexistență, în nimic (cum spune chiar el) a celui care a fost Stephen Hawking.

Un om care a pretins fără să realizeze. Stephen Hawking a părăsit o lume pe care n-a explicat-o, așa cum a promis. Nu ne-a spus nici ce e viața și nici cum să trăiești fără divorțuri. N-a putut să explice dragostea. N-a pus în ecuație speranța. A mimat mincinos certitudinea. A fost un orgolios ridicat în slăvi de orgolioșii lumii. Nu ne-a explicat nici de ce trăim, nici de ce murim și nici unde ne ducem când părăsim stadiul conștienței. Un falimentar, a falimentat în cam toate, rămânănd un monument al falimentului existențial. Căutând ”the theory of everything” a găsit ”the reality of nothing”. S-a dus spre locul lui, la crematoriul etern al gunoaielor universale. S-a dovedit o gaură neagră plecată în întuneric. Stephen a fost o făclie care s-a îndoit de soare, închizând ochii spre existența lui Dumnezeu. S-a înfruntat cu El. Din știrea de ieri (n.r. 14 martie 2018) este foarte clar cine a învins.
(Incomplet, inutil, insolent – Daniel Brânzai)

Păcat, MARE păcat!

Sursa foto: aici

Comments

comments