Text de Flavius Popa

Orice poveste începe cu “A fost odata…”,dar nu si acum. Aceasta începe cu “Era rece afara…” Și nu e un slogan, pentru că nu e doar o poveste… Este ceva frumos, ceva magic. Acum nu este vorba despre Maria și Iosif, nici despre darurile pe care magii le-au adus, nici despre cât de frumos și armonic a sunat colindul îngerilor pe câmpia din Betleem, și nici chiar despre păstorii speriați, care au primit acea veste minunată. Este vorba despre El, despre pruncul Isus, care s-a nascut într-un staul, singurul loc care s-a găsit potrivit pentru Mântuitor.

Și daca te gândești că Domnul Isus ar fi meritat mai mult, ai dreptate! Din fericire acest gând se poate materializa. În această zi de Sărbătoare, de Crăciun, poți fi un loc mai potrivit pentru a-L găzdui pe copilaș, poți fi mai mult decât un grajd. Azi îți poți deschide ușile inimii tale larg, iar înăuntru poți decora cu ce vrei tu, cu luminițe, cu beculețe, poți împodobi cu beteală și globuri, poți să asculți playlist-ul cu cele mai frumoase și populare colinde, iar atmosfera să fie aromată cu măr copt și scorțișoară, cu multe prăjituri, sucuri și bunătăți;  însă dacă inima ta se rezumă doar la atât, ea rămâne un loc rece, un staul.

Dar, daca îl iei pe Domnul Domnilor, pe pruncul Isus, și îi dai toată atenția ta, rugându-L să rămână acolo, acel loc frumos împodobit, începe să prindă valoare. Este vorba de tine! Te invit să lași orice preocupare, să renunți pentru moment la stilul tău de viață, la lucrurile care îți ocupă cel mai mult timp, la frământările tale, la prietenii tăi, la familia ta, chiar și la tine.

Azi e ziua Lui! Oferă-I atenția ta. Ar putea fi cel mai bun lucru și cel mai frumos gest pe care ai putea să i-L oferi, ar putea fi minunatul Său cadou primit în dar de la o minune pe care a creat-o… de la tine. Tu, minunea Lui!

Deschide-I inima ta și lasă-L să domnească acolo ca și Mântuitor!

Nu te mai gândi la cît de rece a fost afară, ci gândește-te la cât de caldă e întâmpinarea din inima ta. Azi, poți oferi mai mult!

Comments

comments