Poate că atunci când te gândești la creștini, primul lucru care îți vine în minte sunt restricițiile. Poate te gândești la călugări, la preoți, sau la înconjurarea unei biserici. Poate te gândești la oameni care nu înjură, nu fumează și sunt ‘cuminți’. Poate mergi puțin mai departe și te gândești că sunt așa pentru că ‘așa au fost crescuți’, ‘sunt manipulați’, ‘sunt înguști la minte’.

Creștinismul nu se bazează pe reguli sau fapte bune. E vorba de o persoană. O persoană reală, vie, care a trăit și încă trăiește. De asta se și numește ‘creștinism’ – pentru că e vorba de a crede în Isus Cristos, a crede ce a făcut și ce a spus. Există o ‘teamă’ care poate să îl apuce pe om – chiar și pe unii creștini – cum că a crede din toată inima/a lua în serios o anumită parte din Biblie îl va face de râs sau ÎL VA OPRI SĂ FACĂ CE VREA, ÎI VA LUA LIBERTATEA.

Ăsta e un mod foarte trist și greșit de a-L privi pe Cristos. Planul Lui nu este să Își bată joc de tine, să te înjosească sau să te facă să suferi. Ăsta e un adevăr pe care poate mulți creștini trebuie să Îl audă. Fiul lui Dumnezeu – drept, bun, plin de iubire și nevinovăție – a suferit fără să merite, a murit fără să merite, a fost considerat vinovat fără să fie. De ce ? Pentru ca oricui crede în El să i se șteargă TOATE păcatele. Nu celor care au fapte bune, ci celor ce cred. El este DESTUL.

Poate că uneori va fi greu să crezi în El și te vei întreba de ce se întâmplă anumite lucruri, te vei întreba unde este Dumnezeu. Tim Keller, comentând Romani 8:28-30 spunea:

“Lucrurile care te rănesc și te omoară cu adevărat sunt nebunia, mândria, egoismul, încăpățânarea, negarea defectelor și slăbiciunilor și credința că nu ai nevoie de Dumnezeu. Acestea sunt singurele lucruri care te pot răni pe termen lung. Pe de altă parte, lucruri pe care tu le consideri bune, dacă Dumnezeu le oprește, înseamnă că ar fi bune doar pe termen scurt, dar groaznice pe termen lung. Orice lucru rău, Dumnezeu îl va aduce în viața ta doar ca să te vindece de lucrurile care, pe termen lung, te pot distruge cu adevărat.”

Pentru El se merită să renunți la carieră, la bani (din dragoste, bineînțeles) și să fii sărac. Pentru El se merită să fii catalogat drept ‘înapoiat’. Pentru El se merită chiar să mori. El rămâne credincios. El merită TOTUL.

 

Sursa foto aici

Comments

comments