Citirea de astăzi: Daniel 7-9 Cornilescu sau NTR

„În anul dintâi al lui Darius, fiul lui Ahaşveroş, din neamul mezilor, care ajunsese împărat peste împărăţia haldeenilor, în anul dintâi al domniei lui, eu, Daniel, am văzut din cărţi că trebuia să treacă şaptezeci de ani pentru dărâmăturile Ierusalimului, după numărul anilor despre care vorbise Domnul către prorocul Ieremia. Şi mi-am întors faţa spre Domnul Dumnezeu ca să-L caut cu rugăciune şi cereri, postind în sac şi cenuşă” (Daniel 9:1-3).

Ceea ce este frumos și deosebit în cest capitol vedem încă din primele versete, un om neprihănit care îl caută pe Dumnezeu în cuvântul trimis de El prin proroci Săi. Ceea ce este cu adevărat deosebit esta faptul că răspunsul nu întârzie să vină de la Dumnezeu pentru Daniel.

Am rămas surprins de fiecare dată să văd ce rugăciune de iertare are acest om neprihănit care a fost scăpat din groapă leilor pentru că a fost găsit nevinovat înaintea lui Dumnezeu. Și totuși se smerește și își pleacă genunchi înaintea Lui Dumnezeu, cu o căutare din adâncul inimii, iar Dumnezeu nu întârzie și se lasă găsit de cei ce-L caută cu o inimă sinceră (v. 19-21).

Este un motiv de bucurie să știm că Dumnezeu este același și astăzi și nu se schimbă, și de aceea și acum se lasă găsit și răspunde celor ce Îl caută cu o inimă sinceră și dornică să Îl întâlnească. De aceea te încurajez să Îl cauți în rugăciune și Cuvânt și vei vedea că se va lasă găsit de tine, depinde de noi cât de mult Îl vom caută.

Dumnezeul cel viu care domnește veșnic, să fie cu voi și în această zi și să vă binecuvnteze viețile fiecăruia!

Autor: Eugen Ghiurău

Comments

comments