…sau Drumul Durerii, Via Dolorosa, Drum al Suferinței. Indiferent de numele cunoscut, reprezintă același lucru: drumul făcut de Isus din locul unde a fost judecat la locul unde a fost răstignit, dealul Golgota.

Noi, orădenii, în lumina ultimelor evenimente petrecute în orașul nostru, asociem acest lucru cu o reprezentație teatrală ce a avut loc în aceste zile, în centrul orașului.

Dacă pentru unii a fost un bun prilej de a rememora evenimentele petrecute acum 2000 de ani și de a-și face o scurtă introspecție, pentru alții a fost un nou prilej de a-și arăta nivelul ”înalt” de toleranță religioasă și interconfesională.

Ne deranjează violența din scenele răstignirii. Ne oripilează apariția unui sânge artificial pe fața actorului dar nu ne deranjează violența cu care membri mișcării LGBT își proclamă stilul de viață depravat.

Ne indignă marșurile interconfesionale organizate de “Coaliția pentru familie” care cer normalitate, dar nu ne deranjează marșurile LGBT unde specia umană defilează în chiloți tanga colorați, afișând un comportament vulgar.

Ne scandalizăm când se organizează “Marșul pentru viață”, dar trecem cu vederea și tăcem când statisticile ne plasează pe primul loc în Europa la numărul de avorturi.

Ne scandalizează, ne deranjează NORMALUL și FIRESCUL și aplaudăm, aclamăm ANORMALUL și IMORALITATEA.

Pe TINE te indignă “Drumul Crucii”? Faci și tu parte din gloata care a parcurs acest drum până la Golgota doar pentru a te asigura că Isus va sfârși răstignit? Sau ești tâlharul de pe cruce care, cu ultima suflare, l-a recunoscut pe El ca Fiu a lui Dumnezeu?

TU unde te afli de aceste sărbători? Te deranjează “Drumul Crucii”?

Sursa foto: aici

Comments

comments