Citirea de astăzi: Cântarea cântărilor 5-8: Cornilescu sau NTR

Cântarea cântărilor 8:7 – Apele cele mari nu pot să stingă dragostea, şi râurile n-ar putea s-o înece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreţ.
Noah, acuma scrie devoțional din Cântarea cântărilor! Mă tot gândesc: oare cine a făcut programarea??? 🙂

O carte care provoacă în inima și mintea cititorului aproape toate stările. Te apucă rușinea (în special într-o anumită perioadă a vieții) când citești câteva descrieri foarte detaliate, apoi, în același timp ești contrariat: ce-i cu cartea asta în Biblie? Dar când treci peste aceste stări contradictorii o să descoperi o carte fascinantă și profundă. De ce profundă? Pentru că vorbește despre dragoste. De fapt, vorbește despre DRAGOSTE!

Chiar și versetul de mai sus este contradictoriu pentru unii și de neînțeles pentru alții. Și acești alții, în neînțelegerea lor, încep să-l aplice: „păi i-am cumpărat tot ce-a vrut, dar tot am probleme”. Tocmai asta-i problema… că dragostea nu poate purta etichetă cu preț. Că de fapt atunci când îi pui etichetă, doferi așa de puțin că ce primești este… dispreț.

Nu încerca să pui etichetă cu preț pe dragoste. Este mult mai mult decât atât. Dragostea (nu-i un lucru, și chiar dacă ar fi, n-ai putea plăti), ea este o Persoană. Dragostea este Dumnezeu! Caută-L și vei descoperi profunzimea dragostei atât în relația cu El cât și cu alții.

Comments

comments