Trăim într-o lume destul de imperfectă: sărăcie și foame, ură și război, boală și suferință. Cred că omul are mai mult decât un corp și o minte; cred că are și o inimă însetată după fericire și un suflet însetat după adevăr. Lucruri precum mândria, ura, lăcomia, indiferența, cultivă în noi o schilodire a tot ceea ce înseamnă adevăr și fericire. Cu alte cuvinte, încercăm să ne potolim setea cu lucruri atât de ieftine încât ni se face și mai sete (de exemplu, categoria socială a celor bogați, a celor care au, cunoaște cele mai multe sinucideri, dependențe).

De aici rezultă o mulțime de frământări, de îndoieli, de întrebări și frustrări, așa încât e tentant să negi câteva (un fel de uitare exersată), în măsura în care poți. Și parcă toată lumea începe fix cu ce e mai important, cu tocmai cauza problemelor: domeniul spiritual. Totuși, omul nu are neutralitate din punct de vedere spiritual. Firea ta Îl urăște pe Dumnezeu.

Fiecare om se naște în păcat – ce înseamnă asta? Înseamnă că e natural să mergi din compromis în compromis, conștiința ta fiind victima directă; e natural să te simți neîmplinit și singur. Negarea sau neglijarea vieții spirituale este foarte gravă fiindcă aceasta ne determină mai mult decât ne imaginăm toate domeniile vieții noastre, chiar veșnicia.

Motivul pentru care Biblia nu este doar o carte de muzeu este pentru că ea răspunde întrebărilor celor mai profunde, care de multe ori sunt greu de pus (fiindcă a le pune ar însemna să presupui că e ceva dincolo de fizic sau intelectual, ceva spiritual). Ea este răspunsul la acele probleme pe care încercăm să le uităm, pe care nu vrem să le recunoaștem, de aceea atât de contestată și respinsă.

Sunt cel puțin 5 lucruri prin care s-a revelat Dumnezeu: creație, Cuvânt, conștiință, Isus și Biserică. Prin acestea, El ne-a dat de înțeles că L-a făcut pe om după asemănarea Lui, pentru o relație cu Dumnezeu, relație ce are ca întâi rod dragostea – o inimă care nu mai însetează după lucrurile din lumea asta, ci o inimă plină care caută să dea mai departe, îndelung răbdătoare și plină de bunătate.

Cuvântul (Biblia) este adevăr, hrană pentru suflet, o hrană care satură, nu care aduce o foame mai mare. A-L cunoște pe Dumnezeu, a avea o relație cu El și a păzi Cuvântul Lui este destul. Cunoașterea Lui  Dumnezeu și a poruncilor Lui vine din cunoașterea Cuvântului (Biblia).

           Ioan 14:23: Drept răspuns, Isus i-a zis: «Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el.»“

         Psalmul 23:1 „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.“

          Matei 6:33: Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

 

„În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: «Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea»” – Ioan 7:37

Sursă foto: aici

Comments

comments