Adesea, mă găsesc departe de Domnul meu, pierdut în lume și-n neant, lipsit de strălucirea ce-am avut-o odată.

Pătat și ruginit mă găsesc uneori, pierdut în bezna de afară. Ispita și păcatul mă cheamă afară, în lume, departe de Domnul meu, și deseori mă simt vrăjit de această chemare. Ce e strălucitor fură privirile, iar prea des mi-am găsit privirile furate de către ceva pieritor.

Sunt un fiu risipitor căci pătez ființa mea, care a fost curățată de Domnul meu pe lemnul crucii. Pierdut singur în neant, mă simt trist și singur, trădător fiind față de Cer și mine. De câte ori l-am dezamăgit oare cu repetatele mele rătăciri?

Mă întorc, iar și iar, la lemnul crucii. Ce mare har să fiu primit din nou. Deși de fiecare dată, găurile piroanelor par din ce în mai mari, parcă suferința Sa e tot mai mare. Deși știu că El o singură dată a suferit la Golgota, cred că fiecare păcat de-al meu și de-al tău mai tare îl străpung, cum păcatele noastre și mai tare-L întristează.

Faptul că adesea mă găsesc departe de Domnul meu e o decizie, greșită de altfel. Sunt uneori prea slab, prea ușor doborât de dorințele proprii și de firea pământească și mă găsesc în întuneric, mereu mă întorc cu inima amărâtă înapoi, rușinat de al meu păcat! Din fericire, la pieptul său găsesc mereu alinare, și știu că deși poate uneori voi fi departe de Domnul meu, El nu va fi vreodată departe de mine. Și sunt conștient că voi găsi iar și iar adăpost în brațele Sale, dar de mine mă îngrijorez.

Mă voi întoarce eu vreodată? Oare pierdut în întunericul de afară voi găsi mereu calea înapoi spre El? Petrecând mai mult timp în întuneric, voi mai găsi oare imboldul să mă întorc înapoi la lumină? Căci cu cât stau mai mult timp departe de El, cu atât voi înceta să mai văd bunătatea și harul Său și nu voi vedea în întuneric hainele-mi mânjite de păcat.

Nu știu dacă mă voi întoarce mereu.. Îmi doresc ca mereu, eu și tu să ne întoarcem mereu în brațul Său izbăvitor. În întuneric ne pasc doar necazuri și tumult, riscând astfel întoarcerea și eternitatea noastră. Doresc să nu mă mai rătăcesc vreodată, doresc să fiu mereu aproape de Domnul meu!

Sursa foto: aici

Comments

comments