Într-o lume cotropită de războaie, maladii și crime odioase, sunt câțiva oameni respectabili care susțin că răspunsul la toate acestea este Isus Hristos. Stimate cititor, ai tot dreptul să te întrebi, de ce Hristos ? Cine este acest Isus Hristos care beneficiază de atât de multă atenție ? La urma urmei, Isus Hristos este un personaj care a trăit acum mult timp și poate te întrebi de ce beneficiază El de atâta interes? Este oare El atât de special? Venit-a vremea ca să răspundem la aceste întrebări.

Întâi de toate, Isus Hristos nu își are începutul undeva în istorie, ci în spatele ei, deoarece aflăm din Sfânta Scriptură că împreună cu Tatăl și Duhul El a luat parte la creație. Scriptura afirmă clar și răspicat că toate lucrurile existente și neexistente prin El au fost făcute. Isus este acel personaj misterios care este evocat în primele pagini ale Scripturii, El este acea sămânță care avea să zdrobească împărăția șarpelui și care avea să aducă împărăția Dumnezeului Tată la cunoștința creației. Isus Hristos este acel erou care apare în mintea și pe buzele tuturor personajelor biblice, de la Adam la Maleahi, fiecare personal care la Mesia se gândea la Hristos dorea să privească. Isus Hristos este cel care poartă ca podoabă titlul de Mesia, titlul de Hristos, toate acestea fiind încununări unice care demonstrează extraordinara lui viață și realizare: dezbrăcarea veșnică a diavolului de orice putere și salvarea păcătoșilor de mânia dreaptă a Tatălui! Hristos, fiind răstignit pe cruce, a făcut acestea nu pentru că acele cuie erau adânc fixate în mâinile și picioarele Lui, ci pentru că dragostea Lui pentru omenire era prea mare.

În loc de final doresc să afirm că Hristos poartă multe titluri și multe nume, de la înălțarea Lui la cer tot omul și-a dat cu presupusul asupra Lui, El fiind identificat ca temă principală în lucrări care nu pot fi numărate. Dar tu stimate cititor, ce părere ai despre acest Isus Hristos? Este el oare pentru tine Dumnezeu și răscumpărător? Ori poate un învățător genial? Un profet ca mulții alții? Un om bun, moral? Ori poate consideri că este doar un palavragiu ori un nebun. Dincolo de considerentul tău, îndrăznește să te aproprii de acest Hristos ca să îl cunoști așa cum îl descrie Scriptura: Domn, Stăpân și Dumnezeu! Îndrăznește să Îl vezi pe Isus așa cum este El, lasă părerea altora și gustă tu singur din Hristos! Apoi, dragul meu, vei înțelege de ce Hristos este atât de special și de ce El merită întreaga atenție!

Comments

comments