De ce dialogul cu Dumnezeu a devenit un monolog? De ce nu mai îmi pot iubi semenii? De ce nu mă mai simt acceptat? De ce continui să păcătuiesc, fiind conștient de ceea ce fac?

Toate aceste întrebări m-au bântuit de-a lungul anilor și mi-a fost greu să găsesc răspunsul la ele, deoarece nu îl căutam unde trebuie. Într-un final, am ajuns la concluzia că răspunsul este: dragostea.

De ce dragostea? În sfârșit o întrebare bună la care pot oferi un răspuns. Dragostea este cel mai puternic sentiment care îți poate schimba viața radical. Când te îndrăgostești, simți că ești cel mai fericit om de pe pământ și că viața ta în sfârșit are un scop.

Dar dacă suntem așa dependenți de dragoste, de ce este ea așa de trecătoare? De ce nu ne simțim în fiecare clipă ca atunci când L-am cunoscut pe Dumnezeu?

Pentru că dragostea are nevoie și de răbdare, timp și sacrificiu. Noi suntem făpturi create din dragoste și am fost salvați datorită dragostei lui Dumnezeu, care și-a dat singurul Său Fiu pentru noi. Din cauza acestui sacrificiu, noi putem avea astăzi viață veșnică.

Dar noi nu putem iubi așa cum ne-a iubit El pentru că nu suntem dispuși să renunțăm la planurile noastre, la idelie noastre, și nici nu suntem dispuși să Îl lăsăm pe cel care ne-a iubit întâi să preia controlul asupra vieții noastre.

Păcatul este cel care ne îndepărtează de dragostea Lui pentru noi, cel care ne spune că nu merităm să fim iubiți. Atunci, rugăciunile încep să fie un monolog și nu înțelegem de ce Domnul s-a îndepărtat de noi, când de fapt noi I-am întors spatele. Din cauza asta ne complacem în păcat, în starea de neputință și începem să credem că nu mai este drum de întoarcere. Dar pentru toate întrebările există un răspuns, chiar și pentru cele mai imposibile.

Iar dacă acum ți-aș spune că am găsit „leacul” împotriva păcatului, m-ai crede? L-am găsit când i-am pus Domnului întrebarea: „Ce să fac ca să nu mai păcătuiesc?”, iar răspunsul a fost simplu: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmul 199:11).

Doar Cuvântul Lui te va ține departe de păcat, iar până nu începi să ai o relație autentică cu El, va fi greu să crezi că El chiar te iubește cu adevărat și vrea să ai viață veșnică.

Când vei începe să strângi Cuvântul Lui în inima ta, vei începe să iubești așa cum ai fost și tu iubit; te vei simți acceptat și viața ta va începe să aibă un sens.

De aceea, dragostea Lui este răspunsul celor mai bântuitoare întrebări și Cuvântul Său este cea mai mare comoară. Ești tu dispus să îl strângi în inima ta?

Sursa foto: aici

Comments

comments