Text de Flavius Popa

Una dintre marile mele pasiuni este gătitul. Ca și orice alt lucru, gătitul poate deveni o artă atunci când pui pasiune și suflet în asta. Rețetele sunt diverse si ca preparatul tău să fie mai mult decat comestibil, trebuie să respecți cu strictețe ingredientele atent alese, gramajul să fie potrivit, modul de preparare, timpul de execuție, etc. Totuși, ca mâncarea să fie delicioasă și să-ți fure ochii înainte să o mânânci, trebuie să conțină condimentele potrivite.

Sarea este condimentul de bază pentru orice mâncare. Dacă uiți să adaugi sare, mâncarea nu are gust, iar dacă adaugi prea multă sare s-ar putea ca mâncarea să devină prea sărată și să nu o mânânce nici măcar cățeii.

În Matei 5:13, Domnul Isus le spune ucenicilor săi: “Voi sunteti sarea pământului!” Biblia este îndrumărul nostru zilnic, și putem să o numim cartea de bucate pentru lumea în care traim. Daca respectam “rețetarul” putem să luam în considerare destinul nostru dat de Însuși Creatorul.

Trist este că: “…dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.” Noi trebuie să avem mare grijă la acest rol al nostru de condiment pentru această lume, pentru că ar fi foarte trist, ca noi să ne pierdem gustul.

Haideți să ne lăsăm prelucrați de Cel mai iscusit Bucătar din univers și să fim sare, pentru a da gust acestei lumi seci și fără direcție.

Comments

comments